03 / 05 / 2024

FSM ve Haliç köprülerinde çalışmalar 16 Eylül'de bitecek!

FSM ve Haliç köprülerinde çalışmalar 16 Eylül'de bitecek!

Bakan Binali Yıldırım, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''5. Avrupa Asfalt ve Bitüm Kongresi''nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım açılışmalarına ilişkin, ''Köprünün, asfaltının yenilenmesi, taşıyıcı aksamların gözden geçirilmesi gibi çalışmalar yapılacak. Zorunlu olarak köprüdeki trafik kısıtlı hale gelecek. 8 şeritten 3 tanesi kapalı olacak, 5'i açık olmaya devam edecek. Bu 4 etapta yapılacak çalışmalar, 17 Haziran ile 16 Eylül arasında tamamlanacak'' dedi. 


Köprülerdeki onarıma ilişkin soru üzerine Yıldırım, İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu mevsimin sonbahar ve kış olduğunu belirterek, ''Mevsim şartlarında okullar açık oluyor, trafik yoğunluğu daha da artıyor. O yüzden Boğaziçi Köprüsü, Haliç Köprüsü, FSM Köprüsü gibi stratejik yerlerin bakımını Karayolları Genel Müdürlüğü özellikle yaz aylarında yapmayı tercih ediyor. Bu bakımlar kış ayında yapılsaydı, o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha fazla olurdu'' diye konuştu. 


Bakımın mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: 


''Biz insanlar büyüyor, yaşlanıyoruz. Köprüler de yaşlanır. Ömrünü uzatmak için bakımlarını geciktirmememiz lazım. Köprünün, asfaltının yenilenmesi, taşıyıcı aksamların gözden geçirilmesi gibi çalışmalar yapılacak. Zorunlu olarak köprüdeki trafik kısıtlı hale gelecek. 8 şeritten 3 tanesi kapalı olacak, 5'i açık olmaya devam edecek. Bu 4 etapta yapılacak çalışmalar, 17 Haziran ile 16 Eylül arasında tamamlanacak. İstanbul'da herkes izne, tatile gidiyor, çocuklar okula gitmiyor. En uygun zaman... Bir de yapılmadığını düşünün, yapmazsak daha büyük felaket riski var. Bütün dünyada da böyle yapılıyor. Gerekli tedbirler alınıyor. Bizde de alternatif yollar oluşturuluyor. Alo 159'dan, Karayolları sitesinden takip edilebilir. Toplu taşıma yapılan araçlara kesinti yapmıyoruz. Onlar her halükarda açık şeritleri kullanmaya devam edecek.'' 


KÖPRÜLERDE SON DURUM


Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. 


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle 18 Haziran 2012'de saat 00.00'dan itibaren 17 Eylül 2012 tarihine kadar güney taşıma (İstanbul-Ankara istikameti) yolunda üç şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak. 


O-3 Otoyolu Avcılar kavşağı güney çıkış kolundaki üst yapı asfalt onarım çalışmaları nedeniyle bugün saat 00.00 ile yarın saat 06.00 arasında güney Avcılar çıkış kavşak kolu trafiğe kapatılarak bu kesimdeki araç trafiği geçici olarak Ispartakule gişelerinden gerçekleştirilecek. 


Ankara-İstanbul Otoyolunun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde aydınlatma ve yıllık bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor. 


Güllük Ayrımı-Milas-Yatağan yolunun 7. kilometresindeki Boğayokuşu mevkisinde yapılacak patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak. 


Zara-İmranlı yolunun 0-2 ve 20-28. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları sebebiyle patlayıcı madde kullanılacağından bugün ve 15 Haziran Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında araç geçişine izin verilmeyecek. 


Bozüyük-Kütahya yolunun 3-8. kilometreleri arasındaki Kütahya-Bozüyük istikametinde devam eden üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun diğer bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. 


Afyon-Eskişehir il sınırı-Sivrihisar yolunun 0-30. kilometreleri arasındaki yol bakım ve asfaltlama çalışmaları nedeniyle muhtelif kesimlerde ulaşım tek şeritten ve bölünmüş yolun bir bölümünden karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. 


Artvin-Erzurum yolunun 1-18. kilometreleri arasındaki (Ardanuç il yolu ayrımı-Oruçlu mevki arası) Deriner Barajı'nın su tutması nedeniyle yol trafiğe kapanmış olup, ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi Oruçlu mevki arasındaki servis yolundan sağlanıyor. 


İznik-Mekece yolunun 2-10. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle yol araç ve yaya trafiğe kapatılarak ulaşım İznik-Beşevler-Osmaneli yolundan veriliyor. 


Dumlupınar-Altıntaş yolu arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatılmış olup, binek araçların (otomobil, pikap gibi) geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor. 


Anadolu Otoyolundaki köprü, viyadük ve tünellerin depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle Korutepe ve Gültepe Tünelleri Güney Tüplerinin Batı İzmit Kavşağından itibaren  Ankara  yönü 22 Haziran-7 Ağustos 2012 tarihleri ve 22.00-07.00 saatleri arasında ulaşıma kapatılarak trafik İzmit Doğu Kavşağından D-100 yoluna aktarılacak. 


Korkuteli-Antalya yolunun 16-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında araç geçişine izin verilmeyecek. 


AA    



Geri Dön