03 / 05 / 2024

FT: Türkiye yatırım için çok cazip!

FT: Türkiye yatırım için çok cazip!

Ekonomi çevrelerinin yakından takip ettiği İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye için özel olarak yayımladığı yatırım ekinde ülkedeki avantajlar ve dezavantajlara dikkat çekti...



FT, Türkiyedeki genç nüfusun her şeye ihtiyacı olmasının ve her şeyi talep etmesinin ülke için avantaj yarattığına işaret etti. Çalışmada perakende, enerji, telekomünikasyon ve hava taşımacılığı sektörlerine vurgu yapıldı.

Perakende önemli fırsatlar sunuyor

Türkiyenin petrol ve gaz alanında transit ülke olması için enerji güvenliğinin öne çıkartılması gerektiği yazılan çalışmada, mobil iletişimin hızla gelişmesinin de fırsatlar yarattığı belirtildi. Perakende sektörünün genç ve tüketime yönelik nüfus yapısı nedeniyle yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken FT, perakende sektörü ile ilgili şu görüşlere yer verdi: Geçen hafta İstanbul için soğuk sayılabilecek bir günde alışveriş merkezleri neredeyse bomboştu. Ancak, hafta sonu AVMler neredeyse ağzına kadar doluyor. Genç nüfusu, hızlı büyüme performansı ve düşük hanehalkı borçluluk oranı Türkiyeyi perakende sektöründeki yatırımcılar için cazip hale getirdi. Gazeteye konuşan ve Türkiyeyi yakında tanıdığı ifade edilen bir Batılı bankacı ise yıllık yüzde 1.1 artışa sahip nüfusun her şeye ihtiyacı olduğunu ve her şeyi talep ettiğine işaret etti. Aynı bankacı Ancak, AVMlerin sayısı çok mu Evet. Biz, iş ve alışveriş merkezlerini finanse etmek istemiyoruz ancak gıda perakendeciliği işinde olan müşterilerimiz var. Bir süpermarket için kaynak sağlamamız istenseydi, bunu büyük ihtimalle kabul ederdik dedi.
Star


Geri Dön