29 / 04 / 2024

Fuar tanıtımına yüzde 75 mali destek verilecek!

Fuar tanıtımına yüzde 75 mali destek verilecek!

Buna göre, yurt içi fuarların yurt dışında tanıtım faaliyetleri için 150 bin, yurt içinde tanıtım faaliyetleri için de 50 bin dolara kadar Ekonomi Bakanlığı desteği verilmiş olacak...




Ekonomi Bakanlığı, yurtiçi fuar organizatörlerinin yurtdışında yapacakları tanıtım harcamalarını 150 bin, yurtiçinde yapacakları tanıtım harcamalarını da 50 bin dolara kadar yüzde 75 oranında destekleyecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurtİçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun 2014/4 sayılı kararının, geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Kararla, yurtiçifuar organizatörleri tarafından yapılacak tanıtım faaliyetleri ile Türkiye'de düzenlenecek uluslararası fuarların bilinirliğinin ve yabancı katılımcı firmaların sayısının artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Kararla, dünya çapında katılım talep edilen sektörel fuarların Türkiye'de gerçekleştirilmesinin özendirilmesinin amaçlandığı da dile getirildi.


Şartlar açıklandı

Fuarın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yurtiçi fuarlar listesinde yer alması şartıyla, fuar alanının büyüklüğü, yabancı katılımcılara ayrılan alan, katılımcı firma sayısı, yabancı katılımcı sayısı, ziyaretçi sayısı gibi bir önceki yılın verileri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak. Belirtilen şartları taşıyanlar arasından dış ticaret politikaları, ihracat stratejileri ve ekonomik öncelikler doğrultusunda belirlenecek fuarlar, destek kapsamına alınacak. Yurtiçi fuarın ilk kez düzenlenecek olması durumunda, fuarın belirtilen şartları haiz olduğunun fuar sonrasında belgelenmesi gerekecek. Ekonomi Bakanlığı, yurtiçi fuar organizatörlerinin yurtdışında yapacakları tanıtım harcamaları 150 bin, yurt içinde yapacakları tanıtım harcamaları ise 50 bin dolara kadar yüzde 75 oranında destekleyecek. Düzenlemeyle, organizatörlerin tanıtım faaliyetlerini ağırlıklı olarak yurtdışında gerçekleştirmeleri amaçlandı. 


Yeni Asır


Geri Dön