16 / 05 / 2024

ekonomi bakanlığı Fuarların yurt dışı tanıtımına ne kadar destek verecek

ekonomi bakanlığı Fuarların yurt dışı tanıtımına ne kadar destek verecek

Buna göre, yurt içi fuarların yurt dışında tanıtım faaliyetleri için 150 bin, yurt içinde tanıtım faaliyetleri için de 50 bin dolara kadar Ekonomi Bakanlığı desteği verilmiş olacak...

Fuarların yurt dışı tanıtımına 150 bin dolara kadar destek verilecek!

Buna göre, yurt içi fuarların yurt dışında tanıtım faaliyetleri için 150 bin, yurt içinde tanıtım faaliyetleri için de 50 bin dolara kadar Ekonomi Bakanlığı desteği verilmiş olacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yüksek elektrik faturasıyla karşılaşanlar için müjde... Aile Bakanlığı, faturaların ödenmesine yardımcı olacak bir program başlattı... Hemen göz atmalısınız...

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nobel Ekonomi Ödülü'nü üç ekonomist kazandı!

2019 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri küresel yoksulluğu azaltılmasına yönelik katkılarından dolayı Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer oldu.

Ulaştırma Bakanlığı binalarının kira bedelleri TBMM'de!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılan binaların yıllık kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yıllık kira bedellerini Bakan Turhan'a sordu..

Bodrum Ekonomi Zirvesi yarın yapılacak!

“Bodrum Ekonomi Zirvesi” yarın saat 10.00’da Herodot Kültür Merkezi’nde yapılacak. Panel iki oturumda gerçekleştirilecek.

Uludağ Ekonomi Zirvesi Gayrimenkulün Geleceği oturumu başladı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci oturumu bugün başladı. Four Seasons İstanbul’un oturum sponsorluğunda düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi ''Gayrimenkulün Geleceği'' oturumuna birçok sektör temsilcisi katıldı.

Sağlık Bakanlığı binasının taşınması meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı binasının taşınmasına ve ODTÜ ormanında yapılan yol inşaatının amaçları TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa'daki fuarlar konut satışlarını artırdı!

19-23 Nisan'da gerçekleşen Bursa İnşaat ve Rising City Gayrimenkul Fuarları'nın bölgeye etkisini BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Tüyap genel Müdürü İlhan Ersözlü değerlendirdi.

Bursa'da inşaat sektörü temsilcileri yabancı alıcılarla buluştu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 15. Bursa İnşaat ve 2. Rising City Gayrimenkul Fuarları kapsamında Ekonomi Bakanlığının destekleriyle alım heyeti organizasyonu düzenledi.

ekonomi bakanlığı Fuarların yurt dışı tanıtımına ne kadar destek verecek Haberi

ekonomi bakanlığı Fuarların yurt dışı tanıtımına ne kadar destek verecek


Ekonomi Bakanlığı, yurtiçi fuar organizatörlerinin yurtdışında yapacakları tanıtım harcamalarını 150 bin, yurtiçinde yapacakları tanıtım harcamalarını da 50 bin dolara kadar yüzde 75 oranında destekleyecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurtİçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun 2014/4 sayılı kararının, geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Kararla, yurtiçifuar organizatörleri tarafından yapılacak tanıtım faaliyetleri ile Türkiye'de düzenlenecek uluslararası fuarların bilinirliğinin ve yabancı katılımcı firmaların sayısının artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Kararla, dünya çapında katılım talep edilen sektörel fuarların Türkiye'de gerçekleştirilmesinin özendirilmesinin amaçlandığı da dile getirildi.


Şartlar açıklandı

Fuarın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yurtiçi fuarlar listesinde yer alması şartıyla, fuar alanının büyüklüğü, yabancı katılımcılara ayrılan alan, katılımcı firma sayısı, yabancı katılımcı sayısı, ziyaretçi sayısı gibi bir önceki yılın verileri...