17 / 05 / 2024

Fuat Tosyalı şehit jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine ev alacak

Fuat Tosyalı şehit jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine ev alacak

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, şehit jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine devletin sahip çıktığını söyledi



Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, şehit jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine devletin sahip çıktığını ve yaklaşık 100 bin lira yardım yapılacağını, bir işadamının aileye ev almak istediğini, kardeşlerden birinin de işe yerleştirileceğini söyledi

Şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Lekesiz şunları söyledi: "Şehidimizin değerli ailesine bir 54 bin lira nakdi tazminat yardımında bulunuyoruz. Bu defaten ödeniyor. Şehidimizin ailesine 950 ile bin 300 lira arasında aylık bağlanıyor. Taziye parası olarak acil masraflarda kullanılmak üzere 2 bin lira yardım yapıldı. Yine Mehmetçik kaza sigortası olarak 20 bin lira ödeme yapılacak. Özel ferdi sigorta olarak 22 bin lira ödeme yapılacak. Bir 50 bin lira da şehidimizin değerli ailesine arzu etmesi halinde sıfır faizli olmak üzere ayda 200- 300 lira geri ödemeli ev kredisi verilecek."

Kardeşine iş verilecek
Lekesiz, şehidin ailesinin kendi arasında mutabakat sağlamak suretiyle uygun gördüğü kardeşlerinden birisine devletin iş vereceğini, ayrıca İskenderunlu işadamı Fuat Tosyalı'nın da aileye bir ev almak istediğini kendisine ilettiğini bildirdi.
Oğlunun gönderdiği harçlıkla evinin geçimini sağladığını söyleyen anne Gülsüm Sönmez, "Oğlum en son 100 TL göndermişti. Oğluma herkes imreniyordu, asker harçlığını bize gönderiyordu" dedi.
Milliyet


Geri Dön