01 / 05 / 2024

Fulya Acıbadem ruhsat alamıyor!

Fulya Acıbadem ruhsat alamıyor!

Fulya Acıbadem, giriş kapısının önündeki akaryakıt istasyonu yüzüden 8 aydır ruhsat alamıyor



Acıbadem Hastaneler Grubu'nun en prestijli yatırımları arasına girmeye aday olan Fulya Acıbadem projesi, sıkıntılı günler geçiriyor. Nedeni ise hemen yanı başında yer alan akaryakıt istasyonu. 30 milyon dolan bulan yatırım, işte bu akaryakıt istasyonu nedeni ile yaklaşık 8 aydır ruhsat alamıyor. Acıbadem'in Sağlık Grubu'nun başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Sorun çüzülecek" derken aynnü vermiyor. Sorunun çözülmesi için hastanenin giriş kapısının önüne gelen istasyonun en az 50 metre daha uzağa taşınması gerekiyor. Bu da akaryakıt istasyonunun yıkılması veya başka bir yere nakledilmesi anlamına geliyor. Fakat bu noktada yürütülen kimi anlaşmalar devreye giriyor.

"Bir yere taşınmam"

Akaryakıt istasyonun 2025 yılına kadar Beşiktaş yönetimi ile imzalamış olduğu bir kira protokolü var. Öyle ki bu protokol, Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba zamanında imzalanmış ve protokol maddeleri arasında olası bir fesihte kulübün ciddi tazminat ödemesine ilişkin bölümler var.

Akaryakıt istasyonunun yetkilileri her hangi bir yere taşınmamakta ısrarlılar. Görüşlerine başvurduğumuz istasyonun sahibi sorulanınıza şu yanıtları veriyor:
"Buraya 15 yıl önce geldim ve 15 yıllık daha kontratım bulunuyor. Burada biz faaliyet gösterirken bu inşaat başladı ve o zaman bile yıkılmadı. Buradaki mevcut tesisler korunarak inşa edildi yeni binalar. Bize birçok teklif geliyor tabi ki. Ancak şu an için herhangi bir çözüm noktasında uzlaşmış durumda değiliz."

Aşçıoğlu'ndan açıklama

Projeyi hayata geçiren Aşçıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu sorunun Acıbadem ile Beşiktaş yönetimi arasında yaşandığını söylüyor. Projeyi tamamlayıp yönetimini Beşiktaş spor Kulübü'ne bıraktığını anlatan Aşçıoğlu "Projeyi yaparken o benzin istası nu oradaydı. Yeni bir yatırım değil. K nunun asıl muhatabı orayı kiralayan Beşiktaş yönetimidir" diyor. Öte yandan konuyla ilgili olarak Acıbadem yönetimi Beşiktaş Jimlastik Kulübü yöneticileri sessizliğini koruyor.

Beşiktaş'ın gözbebeği

11 Şubat 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı görkemli bir törenle açılan Beşiktaş Süleyman Seba Projesi kulüp yönetimi için hem prestij hem de gelir anlamı taşıyordu. Aslında öyle de oldu. Hastane için sağlık sektörünün ileri gelen kuruluşlarından badem'le, hipermarket için uluslarası bir güç olan Metro AG'nin hipermarler zinciri Real'le, teknomarket için Med MARK'la, ofis ve yiyecek bölümü için Aşçıoğlu firması ile uzun vadeli kira sözleşmesi imzalandı. Toplamda 160 bin metrekarenin üzerinde olan projede BJK yönetiminin hedeflediği yıllık kira geliri 10 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu gelirin 4 milyon dolarına yakın kısmını Acıbadem tek başına oluşturuyor.
1991 yılından bu yana, genel amaçlı dokuz hastane, altı tıp merkezi ve poliklinikleri, merkez laboratuar ve şubeleriyle Acıbadem, bin 200'ü hekim olmak üzere 7 bin 500'den fazla çalışanı ile toplam 24 şubede hizmet veriyor.
Ekonomist


Geri Dön