03 / 05 / 2024

Funda Arar: Hayalimdeki evi buldum!

Funda Arar: Hayalimdeki evi buldum!

Funda Arar-Febyo Taşel çifti, geçen yıl taşındıkları Kemer Countrydeki villalarının kapısını InStyle Homea açtı. Arar, doğayla bütünleşmiş bu evin tam da hayallerini kurdukları gibi dinlendirici, bir o kadar da ilham verici olduğunu söylüyor



Şu sıralar yedinci albümü Aşkın Masum Çocuklarıyla gündemde olan ve çıkış parçası Sen ve Bene geçtiğimiz günlerde klip çeken Funda Arar, albümün tanıtım çalışmalarından dolayı hayli yoğun günler yaşıyor. Ama halinden memnun... TV programları ve konserlerden ötürü epey koşturuyorum. Hızlı tempoda yaşamayı seven biriyim. Ancak evime girdiğimde bu tempoyu düşürebiliyorum diye neşe içinde anlatmaya başlıyor yeni dekore ettirdiği evinin salonunda...

15 yıldır müzik piyasasının içinde olan sanatçı, aslen Ankaralı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu. Babamın işinden dolayı çok gezdik. Hani hep derler ya, Mutlu bir çocukluğum oldu diye... Çok şükür ben de onlardan biriyim. O yılları hatırlayınca, aklıma ağaç tepelerine çıkışım, musikiye meraklı babam ve halamın meşk etmeleri geliyor diyor.

TARZIMI BU EVLE BULDUM

480 metrekarelik üç katlı villanın girişinde salon, misafir tuvaleti, ayrıca geniş kış bahçesine açılan aydınlık ve ferah bir mutfak yer alıyor. Üst katta, içinde banyosu bulunan bir ebeveyn odası, misafir odası, yine kendine ait bir giyinme odası ile misafir banyosu var.
 
En alt kat ise hobi odası olarak değerlendirilmiş. Burası ne büyük, ne de küçük. Tam bize göre bir ev. Büyük evlerde çoğu zaman bazı mekanlar kullanılmaz. Bu evde buna izin vermedim. Evin her köşesinde eşit ağırlıkta zaman geçirelim istedim diyor Arar...

Ama yine de bir favori köşeleri var; şömine önündeki koltuğu ve kış bahçesindeki sediri: şöyle ayağımı toplayıp oturacağım, buradakiler gibi içine fazla gömülmeyeceğim bir kanepe ve koltuk tam bana göre...

BURASI BENİ HEP CEZBEDERDİ

Evi, bir emlakçı vasıtasıyla bulduklarını anlatıyor Funda Arar... Kemer Countryde oturan çok arkadaşımız vardı. Gidip gelirken, evlerin mimarisi, şehirden ayrı ve doğa içinde olması beni hep cezbederdi. Kendimize ait bahçeli bir evimiz olsun da istiyordum diye anlatmayı sürdürüyor.

Evi dekore ederken mimar Nuran Erdoğandan yardım almış. Ve villa baştan aşağı yenilenmiş: Tadilat üç ay kadar sürdü. Hatta beklediğimizden fazla iş çıktı burada...

Gri, açık kahve ve mavi tonlarında renklendirilen evde ağırlıklı olarak duvar kağıdı kullanılmış. Evin yaşam alanlarındaki zemininde meşe, mutfak ve banyolarında ise mermer tercih edilmiş:

Benim için evin içinin ferah olması önemliydi. Tıkış tıkış ve gereksiz eşyası olan mekanlar bana boğucu gelir diyor Arar. Evde ahşap ve kristal aksesuar görmeyi çok sevdiğini de ekliyor: Çiçek ve vazo alışverişinden asla vazgeçemem.

KAHVALTIDA KUŞ SÜTÜ EKSİK OLMAZ

Taze lilyumların her daim evinde olmasına dikkat ediyor. Beyaz çiçekler favorisi... Eğer tüm gün evdeyse vakti ağırlıklı olarak mutfakta geçiyor. Mutfağa önem verdim. Çeşit çeşit yemek yapmaya bayılırım burada diyor.

Ona göre ideal gün mükellef bir kahvaltı ile başlıyor: Önce meraklı olduğum çayın altını bir güzel yakarım. Bitki çayları hiç içemem. Kış bahçemde kuş sütünün eksik olmadığı, damağa ve göze hitap eden bir kahvaltı sofrası hazırlarım. Gazetelerimi yanıma alırım, onları asla internetten okumam.

TATİL İÇİN İKİ KAÇIŞ NOKTAMIZ VAR

Eşi Febyo Taşel ile seyahat zevki de tutuyor Funda Ararın... Rotamız sakin yerlerden yana olur. Genelde ya Assos ya da Bozcaadaya gideriz diyor. Çok sevdiği bu iki kaçış noktası, ona evindeki huzuru ve dinginliği çağrıştırıyor çünkü: Gereksiz ayrıntılardan ve gösterişten uzak, doğal yerleri seviyoruz.
Hürriyet


Geri Dön