28 / 04 / 2024

Futbol kulüpleri kripto paralar için 350 milyon dolardan fazla harcadı!

Futbol kulüpleri kripto paralar için 350 milyon dolardan fazla harcadı!

Futbol kulüpleri, tartışmalı kripto "taraftar tokenları"nın satışını yaparak yüz milyonlarca dolar gelir kazandı. Kriptolar için yapılan harcamanın 350 milyon dolardan fazla olduğu belirlendi.



Futbol kulüpleri, tartışmalı kripto "taraftar tokenları"nın satışını yaparak yüz milyonlarca dolar gelir kazandı. BBC'de yer alan habere göre; yapılan bir analizde, sanal para için 350 milyon dolardan fazla harcama yapıldığı belirlendi. 

Bazı taraftar tokenlarının satışı, taraftarlara gerçek dünyada çeşitli fırsatlar sunacağı vaadiyle gerçekleştiriliyor.

Fakat karşıtları, bu avantajların önemsiz olduğuna -bir kulüp stadyumlarda çalınacak şarkıları seçmekte oy kullanma fırsatı önerdi- ve kulüplerin taraftarlara yeterli düzeyde koruma sağlamadığına dikkat çekiyor.

Futbol kulüpleri kripto paralar için 350 milyon dolardan fazla harcadı! 

Kulüplere özgü kripto para

Şu ana dek, Avrupa'nın başlıca beş liginde 24 kulüp taraftar token uygulamasına start verdi. Bunlara sekiz Premire Lig ekibi de dahil oldu. 

Türkiye'de de Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Karşıyaka, Eskişehispor, Göztepe, Başakşehir, Yeni Malatyaspor gibi pek çok kulüp taraftar token'larını çıkardı.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Fenerbahçe Token'da 11.5 milyon TL'lik yakım yapıldı!

Adana Demirspor Token arzını başlattı!

BJK Token mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön