28 / 04 / 2024

Future Park AVM için talep toplanıyor!

Future Park AVM için talep toplanıyor!

Hiper Gayrimenkul hayata geçirdiği karma projesi Future Park’tan sonra 2016’da yurt içi ve yurt dışında gerçekleştireceği yeni yatırımlarıyla da adından söz ettirecek. Future Park projesinin AVM bölümü için de talep toplanıyor.



Esenyurt Bölgesi’nde inşa ettiği ve akıllı ev sistemleriyle donatılan 1250 konutluk projesi Future Park ile dikkatleri üzerinde çeken Hiper Gayrimenkul 2016 yılında yeni yatırımlar gerçekleştirecek. Dubai Cityscape fuarının ardından yabancı yatırımcıları ziyaret amacıyla Cidde ve Riyad’da temaslarda bulunan Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç Ortadoğu’da yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Genç, “1 Kasım seçimlerinden sonra gayrimenkul sektörü eski canlılığını yeniden kazandı. Özellikle yabancı yatırımcılar ülkede yeniden hakim olan ekonomik istikrar ile yatırımları artırma kararı aldılar. Biz de Dubai Cityscape fuarında görüştüğümüz yabancı yatırımcıları evlerinde ziyaret etmek istedik. Bu sebeple Fas, Dubai, Cidde ve Riyad’da potansiyel iş ortaklarımızla buluşup yeni yatırım anlaşmaları üzerinde görüşmeler gerçekleştirdik. 2016’da yurtdışı projelere imza atmayı hedefliyoruz. Ayrıca 8-12 Aralık tarihlerinde Kuveyt’te gerçekleşen Cityscape fuarına da Future Park konut, otel ve AVM bölümlerimiz ile katıldık.” şeklinde konuştu.


2016’da AVM’ye ağırlık vereceğiz

2016 yılında yurtiçi ve yurtdışı yeni yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade eden Genç, “2015 yılının ilk iki ayı iyi geçti. 7 Haziran seçimi sonrası ise faizler sebebiyle özellikle yerli yatırımcı açısından bir belirsizlik yaşandı. Bu belirsizlik havası Kasım seçimlerine kadar sürdü. 1 Kasım seçimlerinin ardından özellikle yerli yatırımcı talep açısından beklenen seviyelere çıktı. Bölge açısından konuşmak gerekirse bölge rayiçleri arttı ve bölgede tamamlanan projelerle birlikte değer artışları yaşandı” dedi. 


2016 yılında özellikle AVM projesine yoğunlaşacaklarını belirten Genç, Şubat ayında AVM bölümü için bir lansman yapacak. Bu güne kadar yüzde 50’lik bölümü satılan Hawthorn Suites by Wyndham İstanbul otelinin de Haziran sonuna kadar satışlarının tamamlanmasını hedefliyor. 2015’in son çeyreğinde yoğunlaşan yurtdışı proje görüşmelerinin de devam edeceğini aktaran Genç, “ 2016 yılı Hiper Gayrimenkul için, yeni görüşmeler, yeni proje lansmanları, yurtdışı yatırımları ile geçecek. Avrupa yakasında yeni bir karma proje ve Ortadoğu’da çeşitli gayrimenkul projelerinin duyurumlarını yapacağız” şeklinde konuştu.


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

2016’yı ‘AVM yılı’ olarak nitelendiren Hiper Gayrimenkul, Future Park’ın AVM bölümü için de talep topluyor 2016’da yurtiçi ve yurtdışı yeni yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade eden Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, şunları söyledi:


“2015’in ilk iki ayı iyi geçti. 7 Haziran sonrası ise faizler sebebiyle özellikle yerli yatırımcı açısından bir belirsizlik yaşandı. Bu belirsizlik havası kasım seçimlerine kadar sürdü. Seçimlerin ardından özellikle yerli yatırımcı talep açısından beklenen seviyelere çıktı. Bölge açısından konuşmak gerekirse bölge rayiçleri arttı ve bölgede tamamlanan projelerle birlikte değer artışları yaşandı” dedi.


Milliyet 


Geri Dön