06 / 05 / 2024

Fuzul Grup, İran'da yerli ortaklarla görüşüyor!

Fuzul Grup, İran'da yerli ortaklarla görüşüyor!

Fuzul Grup, ambargonun kaldırılmasının ardından Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen İran’da üst düzey iş heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Akbal, “Yeni dönemde İran’da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor” dedi.



Fuzul Grup, ekonomik ambargonun kaldırılmasının ardından Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen İran’da üst düzey iş heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Hükümetle önceki hafta Tahran’a giden heyette yer alan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “Yeni dönemde İran’da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli” dedi. 


Sınır komşumuz İran’da ekonomik ambargoların kalkması, Türkiye’de pek çok sektörü ve yatırımcıyı harekete geçirdi. ‘Büyük yatırımcıların henüz girmediği son büyük ekonomi’ olarak değerlendirilen İran pazarı, artık kapılarını küresel yatırımcılara açıyor. Yakın ve uzun vadede Türk ekonomisine hareketlilik getirmesi beklenen İran pazarı için Türkiye dâhil pek çok ülke şimdiden büyük iş heyetleri Tahran’ı ziyaret ediyor. 

Konut ile ticari yapıya yoğun ilgi 

İran’ın diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı olarak kendi dinamiklerine sahip olduğunu belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat alanında iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapacağımızı düşünüyorum. Ambargoların kalkmasından sonra Türkiye-İran arasında 10 milyar dolar olan ticaret hacminin, bu yıl sonu itibarıyla 30 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Büyük bir potansiyel  olduğunu düşünüyorum. Pazarda yerel ortaklar ile iş geliştirmek gerekiyor. Biz de uygun iş ortakları arayışlarındayız, geçen hafta gittiğimizde birkaç grupla görüştük, görüşmelerimiz devam edecek.  Türkiye ile İran arasında inşaat, turizm, sağlık ve perakende gelişmesi öncelikle alanlar arasında yer alıyor. İran'da bizim gibi deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşüm öne çıkıyor. Konutların yenilenmesi gerekiyor, bu da büyük bir potansiyel sunuyor ülkemizdeki gayrimenkul yatırımcıları için. Aynı zamanda 'ticari yapı'ların da hızla büyümesi öngörülüyor. Görüştüğümüz gruplar bizden konutun yanı sıra AVM yatırımı yapmamızı istediler. İran pazarı bu açıdan da değerlendirilmeli” diye konuştu. 




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Fuzul Grup, Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen iran'da üst düzey iş heyetleri ile görüştü. Hükümetle önceki hafta Tahran'a giden heyette yer alan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Yeni dönemde İran'da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli" dedi. Eyüp Akbal, inşaat alanında iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapılacağını düşünüyor. Ambargoların kalkmasından sonra Türkiye-İran arasında 10 milyar dolar olan ticaret hacminin, bu yıl sonu itibarıyla 30 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. 


Posta 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Fuzul Grup, ekonomik ambargonun kaldırılmasının ardından Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen İran'da üst düzey iş heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Hükümetle önceki hafta Tahran'a giden heyette yer alan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Yeni dönemde İran'da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli" dedi. İran'ın diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı olarak kendi dinamiklerine sahip olduğunu belirten Akbal, "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat alanında iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapacağımızı düşünüyorum. İran'da bizim gibi deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşüm öne çıkıyor. Aynı zamanda 'ticari yapı'ların da hızla büyümesi öngörülüyor. Görüştüğümüz gruplar bizden konutun yanı sıra AVM yatırımı yapmamızı istediler" diye konuştu.



Yeni Şafak




Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Eyüp Aksal, İran'da yaptıkları görüşmeler sonucunda bu ülkede inşaat sektöründe önemli mesafeler alabileceklerini gördüklerini ve kendilerinden konut dışında AVM gibi yatırımların da talep edildiğini söyledi. 


FUZUL Grup, Iran ile batı dünyasının ilişkilerindeki normalleşme sürecinde bu ülkeyle işbirliği hazırlığı yapmaya başladı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Iranda yaptıkları görüşmelerde, kendilerinden konut ve AVM yapımı talebinde bulunulduğunu açıkladı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde Irana giden heyette yer alan Akbal, bu ülkede gerçekleştirdiği ikili görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Akbal, üst düzey görüşmeler yaptıklarını ve Iranda önemli fırsatlar gördüİderini belirterek, "Yeni dönemde İranda küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli" dedi iran'ın, 'büyük yatırımcıların henüz girmediği son büyük ekonomi' olarak değerlendirildiğini vurgulayan Eyüp Akbal, "Pek çok ülke şimdiden büyük iş heyetleri ile Tahranı ziyaret ediyor" bilgisini paylaştı. 


İNŞAATA İLGİ VAR 


İran'ın diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı olarak kendi dinamiklerine sahip olduğunu belirten Akbal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat alanında iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapacağımızı düşünüyorum. Ambargoların kalkmasından sonra Turkiye-Iran arasında 10 milyar dolar olan ticaret hacminin, bu yıl sonu itibarıyla 30 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Pazarda yerel ortaklar ile iş geliştirmek gerekiyor. Biz de uygun iş ortakları arayışlarındayız, geçen hafta gittiğimizde birkaç grupla görüştük, görüşmelerimiz devam edecek. Türkiye ile İran arasında inşaat, turizm, sağlık ve perakende gelişmesi öncelikle alanlar arasında yer alıyor. 


Aynı zamanda 'ticari yapı'lann da hızla büyümesi öngörülüyor. Bizden konutun yanı sıra AVM yatırımı yapmamızı istediler. İran pazarı bu açıdan da değerlendirilmeli." 


KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAK 


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksal, İran'ın deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, "O nedenle kentsel dönüşüm onlar için de önemli. Konutların yenilenmesi gerekiyor, bu da büyük bir potansiyel sunuyor ülkemizdeki gayrimenkul yatırımcıları için" dedi. 



Yeni Akit




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Fuzul Grup, ekonomik ambargonun kaldırılmasının ardından Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen İran'da üst düzey iş heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Hükümetle önceki hafta Tahran'a giden heyette yer alan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Yeni dönemde İran'da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli" dedi. 


Dünya



Bu haber Milli Gazete'de şöyle yer aldı:





FUZUL Grup, ekonomik ambargonun kaldırılmasının ardından Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat alanı haline gelen İran'da üst düzey iş heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Hükümetle önceki hafta Tahran'a giden heyette yer alan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 'Teni dönemde İran'da küresel ölçekte bir potansiyelden bahsediliyor. 

Türk yatırımcılar için bu oldukça önemli" dedi. Sınır komşumuz İran'da ekonomik ambargoların kalkması, Türkiye'de pek çok sektörü ve yatırımcıyı harekete geçirdi. 'Büyük yatırımcıların henüz girmediği son büyük ekonomi' olarak değerlendirilen İran pazarı, artık kapılarını küresel yatırımcılara açıyor. Yakın ve uzun vadede Türk ekonomisine hareketlilik getirmesi beklenen İran pazarı için Türkiye dâhil pek çok ülke şimdiden büyük iş heyetleri Tahran'ı ziyaret ediyor. 

KONUT İLE TİCARİ YAPIYA YOĞUN İLGİ 

İran'ın diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı olarak kendi dinamiklerine sahip olduğunu belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 'Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat alanında iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapacağımızı düşünüyorum. Ambargoların kalkmasından sonra Türkiyeİran arasında 10 milyar dolar olan ticaret hacminin, bu yıl sonu itibarıyla 30 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. 

Büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Pazarda yerel ortaklar ile iş geliştirmek gerekiyor. Biz de uygun iş ortakları arayışlarındayız, geçen hafta gittiğimizde birkaç grupla görüştük, görüşmelerimiz devam edecek. Türkiye ile İran arasında inşaat, turizm, sağlık ve perakende gelişmesi öncelikle alanlar arasında yer alıyor. 

İran'da bizim gibi deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşüm öne çıkıyor. Konutların yenilenmesi gerekiyor, bu da büyük bir potansiyel sunuyor ülkemizdeki gayrimenkul yatırımcıları için. 

Aynı zamanda 'ticari yapıların da hızla büyümesi öngörülüyor. 

Görüştüğümüz gruplar bizden konutun yanı sıra AVM yatırımı yapmamızı istediler. İran pazarı bu açıdan da değerlendirilmeli" diye konuştu. 


Milli Gazete


Geri Dön