15 / 05 / 2024

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!



FUZULİ İŞGAL SEBEBİYLE TAHLİYE NE DEMEKTİR?

Borçlar Kanunu’na göre kira sözleşmesinde aksi belirtilmediği müddetçe kiracı, kiraya verenin rızası, izni olmaksızın kiraladığı taşınmazı başka kimseye alt kira olarak kiralayamaz. Bu kira sözleşmesine aykırı bir durumdur. Böyle bir aykırı durumda taşınmazı işgal eden kişiler için ihtar süresi gözetilmeksizin tahliye davası açılabilir.

FUZULİ İŞGAL TAZMİNATI NE DEMEKTİR?

Fuzuli işgal durumunda, işgalciden geriye dönük olarak hesaplanan ecrimisil adı verilen bir tür tazminat talep edilebilir. Ecrimisil bir kira uygulaması olmayıp, işgal nedeni ile malikin işgal nedeniyle meydana gelen kayıplarını gidermek maksadıyla işgalciden alınan bir tazminattır.

FUZULİ İŞGAL TAHLİYE DAVASI NEDİR?

Kişi kendine ait taşınmazın rızası dışında özel ya da tüzel kişi tarafından işgal edilmiş olması durumunda hakkını geri almak için yöntem fuzuli işgal nedeniyle tahliye davası açılabilir. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılacak başvuru ile işgal eden kişiler tahliye edilmektedir. Eğer kiracı 6 aylık bir süre içinde kira ödemesi yapmadıysa taşınmazın bulunduğu yerdeki kaymakamlığı bir dilekçe yazarak taşınmazın boşaltılması sağlanabilir.


Geri Dön