29 / 04 / 2024

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!



Fuzuli işgal gayrimenkul alanında sıkça kullanılan terimlerden biridir. Kimi vatandaş bu terimin anlamını biliyorken, kimisi bilmemektedir. İşte fuzuli işgalin ne olduğu ve fuzuli işgalin nasıl yapıldığına dair detaylı bir inceleme…

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

FUZULİ İŞGAL NEDİR?

Bir kimsenin, taşınmazın izni olmadan bu taşınmazı işgal etmesi ya da istenilen, gereken zamanda boşaltmamış veya izinsiz bir yapıya kendiliğinden girmesi durumu fuzuli işgale girmektedir. Bir mala, yetkili idarenin izni, sahibinin rızası dışında, eline geçiren, elinde tutan veya her ne tarzda olursa olsun bu malı kullanan gerçek veya tüzel kişilere ise fuzuli işgal denilir.

Fuzuli işgal ‘Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanunun Uygulama Şekli Ve Esaslarına Dair Yönetmelik’ ile bir gayrimenkulü sahibinin izin ve rızası dışında işgal etmek olarak adlandırılmaktadır.


Geri Dön