27 / 04 / 2024

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.



Türkiye'nin dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, iddialı hedeflerle turizme destek olmayı hedefliyor. 1,7 milyar dolarlık mega proje olarak 29 Ekim 2021 tarihinde açılışı yapılan ve 2’nci senesini kutlamaya hazırlanan Galataport İstanbul, senede 7 milyonu yabancı turist olmak üzere ziyaretçi sayısını toplam 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Dünya gazetesinden Jülide Yiğittürk Gürdamar’ın haberine göre, Galataport İstanbul’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erdem Tavas, “Akdeniz çanağından Karadeniz’e kadar uzanan geniş bir alanda kruvaziyer turizmine büyük bir hareketlilik getirerek bölge ve ülke turizmi ile ekonomisine önemli bir katkı verdik” şeklinde konuştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Karaköy sahil şeridini 200 senenin ardından halkın erişimine açıp turizmden kültür-sanata kadar hayatın her alanına dokunan dünya projesi Galataport İstanbul’un dünyada ilk olduğunu söyleyen Tavas, “Karaköy, yüzlerce senedir farklı dinlerden, milletlerden ve dillerden insanların uyum içinde yaşadığı zengin bir tarihi değer taşıyor. Bölgenin tarihi dokusuyla entegre yapımız gastronomi, alışveriş, kültür sanat, ofis alanlarını ve The Peninsula İstanbul otelini kapsıyor. Kentin en eski ve tarihi bölgelerinden birini bu değerlerle kurguladık” dedi.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

DÜNYADA BENZERİ YOK

Galataport İstanbul, kısa zaman içinde gastronomi, alışveriş ve kültür sanatın buluşma noktası halinde geldi. Tavas, “Galataport İstanbul; kültür sanat alanları, oteller, ofisler, mağazalar, yeme içme ve kruvaziyer termal ile karma bir proje. Bu şekliyle dünyada benzeri yok. Projede mühendislik bakımından pekçok yeni buluşlar yaptık. Dünyanın hiçbir yerinde yerin altında kruvaziyer terminali bulunmuyor. Tüm hayalimiz mahalle kurgusu içerisinde insanları buraya getirebilmekti. Bu benzersizlik ile birçok ödüller aldık” ifadelerini kullandı. Tavas, Galataport İstanbul’un yüzde 60’ının ticari alan, yüzde 25’inin ofis ve bunun yanı sıra, yüzde 15’inin ise kruvaziyer terminalden meydana geldiğini söyledi.

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Online alışveriş yapacaklara şok haber! Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın! Canınız yanmasın!


Geri Dön