28 / 04 / 2024

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Bugün itibarıyla okullar yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Çocuklarını okutmaya çalışan veliler için en basit beslenme çantasının maliyeti haftalık en az 192 lira olurken, aylık ise 770 lira oldu.



Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim dönemine bugün start veriyor. Kırtasiye harcamalarının üstesinden gelmeye çalışan aileler bugün itibarıyla çocukların beslenme çantalarını da doldurmaya çalışacak. Okul kantinleri ise yüksek fiyatlarıyla ailelerin tepkisini çekiyor.

Bugün okulların açılması ile beraber çocukların beslenme çantaları da ailelerin en büyük problemlerinden biri oldu. Beslenme uzmanları, okul çağındaki çocukların her gün düzenli olarak mutlaka okul öncesinde içinde süt ve yumurtanın olduğu bir kahvaltı yapması gerektiğine vurgu yaparken, okul için hazırlanacak en basit bir çantanın maliyeti ise 50 lirayı aşıyor. Yapılan hesaplamalara göre içinde bir tane meyve basit bir sandviç ve sütün yer aldığı menülerde haftalık maliyet 192.42 lira olurken, aylık maliyet de 770 liraya ulaşıyor.

 Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

BİR ELMA 8.2 LİRA

Sözcü gazetesinden Sayime Başçı’nın haberine göre, asgari ücret ve emekli maaşları açlık sınırlarının altında kalırken, çocukların ise okullarda yeterli ve dengeli beslenme ihtiyacı karşılanamıyor. Aylık 770 lirayı bulan bir beslenme çantası için asgari ücretli aylığının yüzde 6.70'ini ayırmak zorunda kalıyor.  Beslenme çantasında olması gereken bir tane muzun fiyatı 19.98 lira, 1 tane elmanın fiyatı 8.23 lira olurken, beslenme çantasına konulacak 200 ml sütün fiyatı ise 9 lirayı buldu. En basit sandviçin maliyetinin 16.75 lira olduğu şu günlerde, öğrencilerin beslenme çantalarına konulacak bir simidin fiyatı da 10 lirayı buluyor.

 Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

EĞİTİMDE ENFLASYON YÜZDE 48.6

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, ağustosta gıda fiyatları bir ayda yüzde 8.48 artış gösterirken, yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 72.86'yı buldu. Eğitimde ise yüzde 48.61 oranında olan yıllık fiyat artışı şu an için okul hazırlıklarının tam olarak başlamadığı ağustosta yüzde 3.11 arttı. İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre ise 2022’de ortalama 900 lira olan anaokulu – kreş kırtasiye sepeti 1.900 liraya yükselirken, ilkokul sepeti ortalama 800 liradan 1.500 liraya, ortaokul sepeti ise ortalama bin liradan 1.750 liraya çıktı.

Online alışveriş yapacaklara şok haber! Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın! Canınız yanmasın!

ŞOK’ta Polisan tavan boyası 299 TL’ye, 3’lü valiz içi organizer 89,95 TL’ye, tost peyniri 115 TL’ye düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön