29 / 04 / 2024

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt için talebini açıkladı. TÜSEDAD 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılmasını belirtti.



Süt üreticilerinin beklediği açıklama Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) geldi. Üreticiler ve tüketiciler 1 litre çiğ sütün ne kadar olacağını merakla sorguluyor. İşte çiğ süt fiyatlarına ilişkin merak edilenler...

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) ekim ayında 1 litre çiğ sütün üretim maliyetini 13 lira 10 kuruş olduğunu belirtti. 

Bu maliyete ortalama yüzde 20 kar eklendiğinde 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılması gerekti kaydedildi. 

Ulusal Süt Konseyi, son olarak 1 Ağustos itibariyle çiğ inek sütü tavsiye fiyatının destek hariç 11 lira 50 kuruş olduğunu duyurmuştu. Market raflarında ise 1 litre sütün fiyatı 24 TL ile 37.5 TL arasında değişiyor

Habertürk'ye yer alan detaylara göre, aylık olarak çiğ süt maliyeti ve tavsiye satış fiyatları öneren Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), ekim ayı için rakamlarını yeniledi.

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

TÜSEDAD ÇİĞ SÜT İÇİN FİYAT TAVSİYESİNİ DUYURDU

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), tarafından yapılan son dakika detaylara göre, ekim ayında 1 litre çiğ sütün üretim maliyetini 13 lira 10 kuruş olarak açıkladı. Söz konusu maliyete ortalama yüzde 20 kar dahil edildiğinde 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılması gerektiği ifade edildi.

TÜSEDAD'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Dernek tarafından yapılan açıklamada her ay olduğu gibi, bu ay da piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarını dikkate alarak çiğ süt üretim maliyetini 13,10 lira/lt olarak hesaplandığı belirtildi.

Bu sebeple; sektörü dengede tutacak ve üretim arzının devamlılığını sağlayacak olan 1 litre çiğ süt tavsiye fiyatının; dernek tarafından her ay hesaplanan maliyet üzerine konacak ortalama yüzde 20 kar ile açıklanması önerildiği kaydedildi.

Buna göre Kasım ayı çiğ süt satış fiyatı 15,72 lira/lt’nin altında olması gerektiği ifade edildi.

USK SON OLARAK 11,5 LİRA OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Piyasadaki çiğ süt fiyatını belirleyen Ulusal Süt Konseyi (USK), son olarak temmuz ayında aldığı kararla 1 Ağustos'tan itibaren, çiğ inek sütü tavsiye fiyatının destek hariç 8 lira 5 kuruştan 11 lira 50 kuruşa çıkarılmasına karar vermişti.

MARKETLERDE SÜT FİYATI NE KADAR?

Zincir marketlerde 1 litrelik tam yağlı süt fiyatları 24 liradan 37.5 liraya kadar fiyatlarla raflarda satışa sunuluyor.

USK'nın 11 lira 5 kuruş tavsiye fiyatıyla marketlerdeki en ucuz süt fiyatı arasında yüzde 109 civarında fark bulunuyor. 37 lira 50 kuruşa satılan sütle fark ise yüzde 226'yı buluyor.

Gram altın, euro ve gümüş almak için iyi zaman diyen İslam Memiş dolar için uyardı! Bu günlere aman dikkat

Eskişehir'de 328 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

Şeker GYO'dan ilk 9 ayda 81.2 milyon TL'lik hasılat! Şile ve Şeker Kule projeleri tam gaz! 


Geri Dön