01 / 05 / 2024

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, artış gösteren yem, işçilik, enerji ve diğer sarf malzemeleri sonucunda USK’nın Temmuz ayı için yapmış olduğu hesaplamada 1 litre çiğ sütün üretim maliyetinin 7. 22’ye yükseldiğini anımsattı.



Blommberg HT'den İrfan Donat'ın sormuş olduğu sorulara cevap veren  Adana  Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ağustos ayında da gerçekleşen zamların devam ettiğini ve kurlardaki artışa dikkat çekip çiğ süt üreticilerinin maliyetinin altında çiğ süt satarak zarar ettiğini ifade etti. Doğru, "Türkiye’de çok yakın zamanda süt krizi ile de karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

Doğru, "Artan yem, işçilik, enerji ve diğer sarf malzemeleri sonucunda USK’nın temmuz ayı için yapmış olduğu hesaplamalarda 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti 7. 22’ye yükselmiş oldu. Ağustos ayında da zamların devam ettiği ve aynı şekilde kurlardaki artış dikkate alınır ise şu anda çiğ süt üreticimiz maliyetinin altında çiğ süt satarak zarar ediyor. Tüm bunların sonucunda ise hayvancılığı bırakıp kapatılan işletme sayıları ve kesime sevk edilen dişi hayvan varlığımız ise her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön