22 / 05 / 2024

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, artış gösteren yem, işçilik, enerji ve diğer sarf malzemeleri sonucunda USK’nın Temmuz ayı için yapmış olduğu hesaplamada 1 litre çiğ sütün üretim maliyetinin 7. 22’ye yükseldiğini anımsattı.



"HAYVANCILIKTA TEHLİKE SİNYALLERİ ÇALIYOR"

Bu kötü olan gidişatın, süt ve süt ürünleri üretimi kadar ileride de büyükbaş et üretimini de negatif etkileyeceğini belirten Doğru, "Hayvancılıkta tehlike sinyalleri çalarken, 'çiğ süte zam yapılır ise yeme de zam yapılır' mantığı ile hareket etmeye devam edilir ve aynı zamanda çiğ süt üreticisi daha fazla baskı altına alınır ise Türkiye’de çok yakın zamanda süt krizi ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır" söylemlerinde bulundu.

"ÇİFTÇİYE DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Mutlu Doğru, yapmış açıklamasında, "Bu sebep ile USK’nın acilen toplanıp, ağustos ayının maliyetlerini çıkartıp, 1 Eylül’den geçerli olacak durumda çiğ süt fiyatlarını tekrar revize etmesi ve bu yeni fiyatın ise süt ve süt ürünleri aracılığı ile tüketiciye negatif yansımaması için bakanlık tarafından verilen çiğ süt priminin yeniden 1 liraya çıkarılması lazım. Tarım ve hayvancılığın stratejik öneminin pandemi vesilesi ile daha iyi anlaşıldığı bu zamanlarda çiftçimizin üretimden kopmaması için başta TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD olmak ile beraber tüm Ziraat odaları, Damızlık Birlikleri, Süt Birlikleri, Hayvancılık Kooperatifleri ile SETBİR gibi süt sanayicilerini temsil eden kuruluşları da aynı şekilde bu konuda çiftçiye ve üretene destek olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Borcu olan vatandaşlar buraya! Borçlarınız silinecek! Peki paket kimleri kapsayacak?

Altını doları bırak bunu al! Altının ve doların devri bitti! Piyasa Kahihi İslam Memiş tek tek anlattı

Dolar beş gün içinde o rakamı görecek! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tüyleri diken diken yaptı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön