30 / 04 / 2024

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bayi tarafında artık sıkıntıların ortadan kalktığı görülüyor. Ancak ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız dikkat etsin” dedi.



Türkiye’nin önde gelen ikinci el araç şirketlerinden Otomerkezi.net, tüketicileri uyardı. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı yeni yönetmeliklerle birlikte kademeli olarak birçok sıfır kilometre otomobil bayisinin yüksek fiyatla ekstra aksesuar satma ve kayıt dışı ödeme taleplerinden vazgeçtiğini belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, aksesuar fiyatlarının 50-60 bin TL’ye kadar düştüğünü, son bir hafta içinde neredeyse tüm bayilerin aksesuar ödemesi talep etmediklerini söyledi. Karakaş, “Bayi tarafında artık hissedilir şekilde sıkıntılar ortadan kalktı. Ancak tüketicilerin yakın çevresinde veya ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız bu konuda daha dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

 Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

BAYİ TALEPLERİ ÇOK AZALDI

İkinci el araç pazarını doğrudan etki altına alan sıfır kilometre araç tarafında tüketicileri memnun eden gelişmeler oluyor. Otomerkezi.net’in CEO’su Muhammed Ali Karakaş, güncel yönetmeliğin etkisiyle tüketicileri zorlayan bayi taleplerinin en az düzeye indiğini belirtirken, dolandırıcılara karşı ise uyarılarda bulundu. Geride kalan aylarda önemli bir problem haline gelen sıfır araçlardaki stok sorunu bazı marka ve modeller için hala devam ederken, ekstra aksesuar ve kayıt dışı ödeme taleplerinin ise artık yaşanmadığına dikkat çeken Karakaş, “Ekstra aksesuar bahanesiyle 250-300 bin TL’lik ek ödemeler isteniyordu. Önce bu rakamlar yerini 50-60 bin TL’ye bırakmıştı, son bir haftada ise hemen hemen tüm otomobil bayilerinin bu uygulamadan vazgeçtiğini tespit ettik. Yönetmelik etkili oldu ve sahada karşılığını buldu. Ancak ikinci el tarafında haksız kazanç elde etmek isteyen yeni dolandırıcılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son günlerde sıfır araçla ilgili dolandırıcılık vakaları arttı. Yönetmeliğin düzeltmeye başladığı piyasada yeni dolandırıcılık türleri ortaya çıkmaya başladı. Eğer çevrenizde size gelip sıfır araç bulacağım, kapora veya peşinat verirsen aracın hemen gelecek şeklinde konuşanlar olursa bunlara itibar etmeyin. İlan platformlarında araç ilanı açıp sıramı satıyorum diyenler var, her iki şekilde de ödemeleri alıp kayıplara karışıyorlar. Bunlara kesinlikle kanmayın” şeklinde konuştu.


 


 


 


 


 


 


Geri Dön