29 / 04 / 2024

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...



EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, son birkaç yıldan bu yana çalışmaları süren Galataport projesi, daha açılmadan yakın bölgesindeki turizm yatırımlarında artış yaşanmasına sebep oldu.

EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli, tüm bu hareketlilik beklentisinin projenin çıktığı ve ilerlediği dönemde bölgede ticari gayrimenkul fiyatlarına yansıyacağına dikkat çekerek, "Proje hayata geçtiği dönemde kira artışlarına da yansıyacağı bir gerçek. Galataport’a gelecek turistlerin büyük kısmı yüksek gelir düzeyine sahip ve maddi değer yaratacak ziyaretçiler olacaktır. Yerli yabancı yatırımcılar Karaköy bölgesinde ofis, bina ya da konut her türlü gayrimenkulü alıyor.  Farklı sektörlerden birçok yatırımcı projenin sürecinin netleşmesi ile birlikte bölgeye yöneldi" şeklinde konuştu.

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

Galataport bölgesindeki ofis ve dükkan fiyatlarını da artırdı. Galataport’a yıllık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun gelmesi tahmin ediliyor. Toplamda ise yılda 25 milyon ziyaretçi çekmesi öngörülen projenin Türkiye turizmine 1 milyar dolarlık katkı yapması hedefleniyor.

BANKALAR, KEMANKEŞ VE MECLİS-İ MEBUSAN CADDESİ EN GÖZDE CADDELER

Şehirli sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Karaköy'de en gözde yatırım, eski binaları satın alıp otele dönüştürmek veya kafe ya da restoran açmak. Semtteki tarihi hanlar, iş merkezleri satılığa çıkartılarak otele ya da ofis merkezlerine dönüştürüldü. Semtte talebin, dolayısıyla hareketliliğin en yoğun olduğu yer Bankalar Caddesi'yle Kemankeş Caddesi ve Meclis-i Mebusan Caddesi arasındaki arterler. Galataport'un etkisiyle yıkıntı alanı olarak sayılan önceden rağbet görmeyen sokaklardaki binalara bile talep oldu."

SATIŞ FİYATI 2 İLE 4 BİN DOLAR ARALIĞINDA

"Bölgedeki en değerli gayrimenkuller, Bankalar, Kemeraltı, Mumhane ve Kemankeş Caddeleri üzerinde yer alıyor. Özellikle Kemankeş Caddesi ile restoranların yoğunlaştığı Mumhane Caddesi hızlı gelişme gösteren caddeler olarak göze çarpıyor. Binaların bugünkü metrekare fiyatlarının 2 bin 500 ile 5 bin dolar civarında olduğu görülüyor. Bölgedeki ofis katlarının metrekare bazında satış fiyatı 2 ile 4 bin dolar aralığında olurken, bu ofislerin metrekare bazında kiraları ise 10-17 dolar aralığında değişiyor. Yine Karaköy bölgesindeki dükkânlar metrekare bazında 10 ile 12 bin dolar aralığında el değiştirirken, bu dükkanların metrekare kirası ise 13 ile 30 dolar arasında değişiyor."


Galataport'ta sona yaklaşıldı!

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!


Geri Dön