29 / 04 / 2024

Galatasaray Adası kaderini bekliyor!

Galatasaray Adası kaderini bekliyor!

Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıların yıkılmasının ardından metruk bir şekilde kalan adanın son durumu da havadan görüntülendi.




Boğaziçi’nde kaderine terkedilen Galatasaray Adası, tam bir ‘çöp ada’ya dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıların yıkmasının ardından metruk bir şekilde kalan adanın son hali havadan görüntülendi.

Galatasaray Adası kaderini bekliyor!

Galatasaray Adası'nda bulunan havuzun rengi ise kirlilikten yeşil hale gelmesi de  görüntülere yansıdı. Galatasaray Adası'nda “İBB zabıta ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri”, imara aykırı olan yapıları yıkmıştı. Metruk şekilde kalan adanın son hali ise havadan çekilen görüntülerde gözler önüne serildi. Adanın havuzunun rengi kirlilikten yeşile dönerken, duvarların ve birçok kısmının yıkık olduğu gözlemlendi. Galatasaray Spor Kulübü bayrağı le Türk Bayrağının dalgalandığı ve spor kulübünün lagosu ise sağlam bir şekilde duruyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 26 Mayıs'ta yeniden aday olduğu genel kurul öncesinde projelerini açıklamış. 3 ayda 11 milyon lira faaliyet karına ulaştıklarını söyleyen Cengiz, “Galatasaray Adası'nı satmayız, sattırmayız” diye konuşmuştu.

 


Geri Dön