29 / 04 / 2024

Galatasaray Adası sosyal tesis olarak kullanılacak!

Galatasaray Adası sosyal tesis olarak kullanılacak!

Galatasaray Kulübü, 9 yıldır kirada bulunan Galatasaray adasını sosyal tesis olarak kullanma kararı aldı. Başkan Dursun Özbek, Riva ve TT Arena ile ilgili de yeni tasarruflarının olacağını belirtti.



Galatasaray Kulübü, 9 yıldır kirada bulunan Galatasaray adasını sosyal tesis olarak kullanma kararı aldı. Başkan Dursun Özbek, Riva ve TT Arena ile ilgili de yeni tasarruflarının olacağını belirtti. “Stadın üst kullanım hakkıyla ilgili de gelişme var. Her şey son derece pozitif gidiyor.” ifadelerini kullandı.


Galatasaray adası artık Sarı-Kırmızılıların sosyal tesisi olarak hizmet verecek. 9 yıldır adanın işletmeciliğini yapan Mehmet Koçarslan'ın kulüple olan sözleşmesinin 30 Kasım'da bitecek olması nedeniyle önceki gün TT Arena'da olağanüstü toplanan Galatasaray Genel Kurulu yüzde 90'ı aşkın oy çokluğuyla ‘sosyal tesis' kararı verdi. Böylece işletmeci Koçarslan mukavele bitiminde adayı tahliye edecek.


5 saati aşan genel kurula 938 üye katıldı. 28 üye konuşmak için kürsüye çıktı. Adanın geleceğini tayin edecek oylamanın kapalı ve sandıkta yapılması önerilse de üyeler bunu reddetti. Oylama el kaldırma metoduyla yapıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “İzleyeceğimiz yol belli oldu. Herkesin Galatasaray adasıyla ilgili nasıl bir özlem içinde olduğunu gördüm. Adayı en kısa sürede sosyal tesis olarak hizmetinize getireceğim.” dedi. Deneyimli yönetici, “Amacımız adanın, Galatasaray üyelerinin hizmetine açılmasıydı. Sosyal tesis olarak kabul edildi. Tahliye süreci teknik ve hukuki bir konu. Sırada kapalı spor salonu yapma projemiz var. Riva var peşi sıra, Taç Spor'da önemli gelişmeler var, voleybolu oraya aldık. Verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Stadın üst kullanım hakkıyla ilgili de gelişme var. Her şey son derece pozitif gidiyor.” ifadelerini kullandı.


SARAYBOSNA'DA DOSTLUK RÜZGÂRI


Galatasaray'ın Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Sporun ve futbolun dünya üzerindeki etkisini düşündüğümüzde barışın pekişmesi için bu tür maçların önemli olduğunun farkındayız.” dedi. Bosna-Hersek'in son şampiyonu Saraybosna'ya konuk olan Sarı-Kırmızılılarda Hamzaoğlu ve Saraybosna Teknik Direktörü Miodrag Jesic ile futbolcular mücadeleden önce bir araya geldi. Hamzaoğlu, “Bosna-Hersek ve Saraybosna Futbol Kulübü'yle bu dostluğu daha da pekiştirmek istedik.” ifadelerini kullandı. Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu da kendilerini ağırlayan Bosna halkına teşekkür ederek, milli maç arasında kendilerini test etmiş olduklarını belirtti. Jesic ise Galatasaray gibi büyük bir kulübü burada görmekten dolayı gurur duyduklarını kaydetti.


Zaman


Geri Dön