28 / 04 / 2024

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanlık seçimleri 18 Haziran'da yapılacak. Başkan adayları bir bir hedeflerini açıklamaya başladı. Peki Galatasaray'ın gayrimenkulleri ne olacak? Adayların gayrimenkullere ilişkin planları ne?



22 kez Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray'da başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamalar devam ediyor. Posta Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberine göre; Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanlık seçimleri 18 Haziran'da yapılacak. UEFA ve Süper Kupa sahibi olmasının yanı sıra, Türkiye’nin tek 4 yıldızlı takımı olan Galatasaray'ın, 250 milyon TL'lik yayın geliri bulunuyor. 

Galatasaray başkanlığı için 5 kişi aday. Adayların ortak noktaları ise her birinin ekonomi alanında uzman olması. Adayların hedefi; birlik ve 3 milyar Türk Lirası civarındaki borcun bir an önce ödenmesi. Başkanlık yarışında nefesler tutuldu. Adaylar bir bir hedeflerini açıkladı. 

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

IŞIN ÇELEBİ

KALP AMELİYATI YAPACAĞIZ

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi'nin başkanlık iddiası büyük. Finansın zaten kendi uzmanlığı olduğuna dikkat çeken Çelebi, “Ekonomiyi çok iyi bilen bir ekibimiz var. Şu an Galatasaray 3 kez enfaktüs geçirmiş durumda. Biz buna kalp ameliyatı yapacağız. Bu tür ameliyatları çok iyi yaparız” diye konuştu. Galatasaray Sportif A.Ş.’nin borcunun 2 milyar Türk Lirası'nı aştığına vurgu yapan Çelebi, “Ayrıca spor kulübünün borcu da 1.2 milyar TL. Haziran 2021 ile Mayıs 2022 sonuna kadar ödenmesi gereken borç yaklaşık 900 milyon TL. Bunun 325 milyon TL’si futbolculara ve menajerlere gidecek” diye konuştu.

‘GS COIN’ GELECEK

Işın Çelebi, dijitalleşmeyi çok iyi kullanarak kulübe ilave gelir sunmayı amaçladıklarına da vurgu yaparak şu bilgileri paylaştı: 

“Mobil uygulamamız olacak. Burada yeni oyun projeleri geliştireceğiz. GS markasıyla beraber yeni start-up’ları devreye alacağız. Galatasaray Coin çıkarmayı düşünüyoruz. Tüm bu projelerden de 300 milyon dolarlık bir gelir hedefliyoruz. Ayrıca stadın isim hakkını 10 yıllığına kiralayıp yılda 10 milyon dolar isim hakkı ve sponsorluk geliri temin etmek istiyoruz.”

ADA SORUNU BİTECEK

Galatasay’ın gayrimenkullerini yeniden değerlendirmek amacıyla çalışamalar yürüteceklerini belirten Çelebi, şunları kaydetti: 

“Örneğin Riva’da Emlak Konut’la beraber proje yürütülüyor. 500 konut gerçekleşti. Üstünü yeniden organize edeceğiz. Galatasaray Adası’nda da hukuki bir barış sürecini başlatmak lazım.”

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

EŞREF HAMAMCIOĞLU

YARI YARIYA İSRAF VAR

Galatasaray Eski Divan Kurulu Başkanı ve başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu da acil olarak idari ve mali reform gerektiğinin altını çizdi. Hamamcıoğlu, “Kadro maliyeti 54 milyon Euro ancak sahada 28 milyon Euro’luk oyuncu var. Kalan para israf edildi. Sadece seyirci istiyor diye bilinçsiz transfer yaparsanız olmaz. Falcao ve Diagne’nin maliyeti belli. Nerede bu futbolcular” diye konuştu.

Hamamcıoğlu, halihazırda Galatasaray’ın konsolide borcunun 2.1 milyar Türk Lirası olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Takımın 2020 yılı cirosu 609 milyon TL, zararı ise 612 milyon TL. Kulüp, başta futbol olmak üzere tüm branşlarında kendi kaynaklarına dönmeli. Sportif başarıya bağlı olmayan gelir kaynakları yaratılacak. Bunun için dijital dönüşüm projelerine ve pazarlamaya ağırlık verilmesi gerekiyor.”

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

BURAK ELMAS

TEVFİK FİKRET YAŞAM MERKEZİ

Spor kulubünün diğer başkanlık adayı Burak Elmas da en önemli projelerden birinin Tevfik Fikret Spor ve Yaşam Merkezi olduğunu belirtti. Elmas, “3 katlı, 15 bin metrekare ticari alana sahip tesis stadımızla bağlı dev bir merkez olacak. Bunun basketbol tarafına da büyük etkisi olacak. Erkek basketbolun 32 milyon, kadın basketbolun 11 milyon gibi bir bütçesi bulunuyor. Bir A.Ş. kurma planımız var. Buradan gelecek ek gelirlerle basketbolumuzun yeniden ‘yenilmez armada’ olması için uğraşacağız” ifadelerini kullandı. 

KEMERBURGAZ HAZIR

100 günlük bir plan hazırladıklarına vurgu yapan Burak Elmas, Kemerburgaz Metin Oktay Spor Kompleksi projesinin bitirildiğini belirtti. Elmas, “85 bin metrekarede kurulan kampüs futbol, voleybol, basketbol branşlarındanki altyapı ve takımlara hizmet verecek. Florya’nın ruhunu Kemerburgaz Metin Oktay Spor Kompleksi’nde yaşatacağız. Galatasaray Spor Kulübü’nün tüm sportif faaliyetlerini bir araya getirecek vizyonla tasarlanan yapı Türkiye’nin en modern spor kompleksi” şeklinde konuştu.

Galatasaray kripto paradan 100 milyon TL'den fazla kazanç elde etti!

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas'tan Kemerburgaz açıklaması!

Galatasaray'a Kemerburgaz'da yeni tesis!


Geri Dön