28 / 04 / 2024

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek ve eski Başkanı Adnan Polat deprem bölgesinden seslenerek, “Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” dedi.



Hatayspor, Galatasaray karşılaşmasının oynandığı geçen hafta Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın davetiyle Hatay’a gittiğini söyleyen Milliyet gazetesi Köşe Yazarı Songül Hatısaru, “Polat, Hatay’a seyahat öncesinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i de arayarak, ‘Polat Vakfı olarak Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir konteyner köyü kurduk. Bir de Suna Polat Gençlik Merkezi yaptık. Merkezin açılışını beraber yapalım. Konteyner köyünü dolaşalım. Sorunlar bitmiş değil. Depremzedeyi unutmayalım mesajı verelim” diyerek beraber gitmeye davet etti. Erden Timur’un tavrıyla mesaj o kadar da güzel verildi ki; Galatasaray o gün sahaya, “Hatay hepimizin şahsi meselesidir.  6 Şubat’ı unutmayacağız” pankartıyla çıktı” dedi.

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

İşte Hatısaru’nun bugünkü köşe yazısı...

“Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Akın Süel ve bunun yanı sıra, Polat Holding Kurumsal İletişim Direktörü Bilge Onur Müftüoğlu’nun da yer aldığı ekip ile beraber Samandağ’a geçip Karaçay Mahallesi’ndeki Polat Konteyner Köyü’ne gittik.

SUNA POLAT MERKEZİ 

Adnan Polat, konteyner köyünü gezerken depremin ilk günlerini anımsayarak, “Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Devlet olanakları ölçüsünde deprem bölgesinde yaraları sarmak için gayret gösteriyor. Depremin ilk günlerinde hepimiz buradaki acıyı damarlarına kadar hissetti. Elimizden geleni yaptık” diye konuştu. 

Aradan geçen sürede bölgeye ilginin azaldığını ifade eden Polat, “Bölgede yaşanan olayları kanıksamış gibi bir durum var. Oysa depremzedelerin sorunları sürüyor. Zor günler yaşıyorlar. Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” değerlendirmelerinde bulundu

Sonrasında sohbete dahil olan Dursun Özbek de, “Kulüp olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda hep farkındalık peşindeydik. Kısa zaman önce Kahramanmaraş’ta NEF Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz 500’e yakın konteyneri hizmete açtık. Bunun yetmediğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu

Polat Vakfı, Hatay’ın İskenderun ilçesinde 86 adet tam donanımlı Gemlik Konteyner kente teslim etmesinin ardından Samandağ’da 123 adet yaşam konteynerinden meydana gelen yerleşkeyi hizmete açtı. Gezimizde açılışı yapılan Suna Polat Gençlik Merkezi de toplam 350 kişilik kapasiteye sahip. Samandağ sahilindeki merkezde basketbol ve voleybol oynanabilen profesyonel saha ile sportif faaliyetlere de olacak.

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

GALATASARAY 300 KALICI KONUT YAPIYOR

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 6 Şubat deprem felaketinin vurduğu illerdeki vatandaşların iyi şartlarda barınmaya ihtiyacının olduğunu vurgularken ilave etti: “TOKİ ile bölgeye 300 kalıcı konut inşa edilmesi konusunda protokol imzalayacağız. Galatasaray olarak Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a 100’er adet kalıcı konut inşa ettireceğiz. Buraya hizmeti getirmek yetmez. Buralara gelip insanlarımızla kaynaşmamız lazım.”

Adıyaman’da 41 binden fazla deprem konutu yükseliyor!

Yeni yatırım aracı sanayi dükkânları oluyor! Yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Kirasını ödeyemeyen işçi, şantiyede yaşamaya başladı!

 


Geri Dön