28 / 04 / 2024

Galatasaray Florya arazisinden gelir beklentisi 55 milyon dolar!

Galatasaray Florya arazisinden gelir beklentisi 55 milyon dolar!

GS Başkanı Cengiz, Emlak Konut GYO ile projesi geliştirilen Florya Metin Oktay Tesisleri arazisinden gelecek gelirin, beklendiği gibi 200 milyon dolar değil 55 milyon dolar seviyesine olacağını ileri sürdü...



Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan Mayıs ayı pan kurulu toplantısında üyelere hitap etti.

Başkan Cengiz, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile projesi geliştirilen Florya Metin Oktay Tesisleri arazisinden gelecek gelirin, beklendiği gibi 200 milyon dolar değil 55 milyon dolar seviyesine olacağını söyledi. Cengiz, Kemerburgaz'da kendileri için tahsis edilen arazi ile ilgili de sorunların bulunduğunu belirtti.

Mustafa Cengiz Kemerburgaz arazisi için devlet yetkililerine teşekkür etti ve şunları söyledi; "Teşekkür ediyoruz ama kot farkı var, engebeli arazi, işgalde bölümleri var, bir de üzerinde maden ruhsatı var. Bu konuyu da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ankara'daki yetkililerin yardımıyla halledeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye gidiş sebebim, hızla imar iznini almaktı. Sağ olsunlar gerekli talimatlar verildi ve işlemler başlatıldı. Ayrıca TOKİ'nin bu araziye tesis için ayırdığı miktar 20 milyon lira ancak arazi yapısı itibarıyla bu rakam 3-4 katına çıkabilir." 

Sancaktepe'de 2 bin dönümlük bir arazi talepleri olduğunu ve bu isteklerinin bin 200 dönümlük kısmının da gerçekleştiğini söyleyen Başkan Cengiz, "Burada bir kampüs oluşturacağız ve olimpik 8 branşımızı oraya taşıyacağız. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gittik. Hepsinin sözünü en üst düzeyde kurumsal anlamda aldık." açıklamasında bulundu.

"Adayı satmayız ve sattırmayız"

Galatasaray Adası konusuna da değinen Cengiz, "Adayı satmayız ve sattırmayız. Çalışmalarını yürütüyoruz ve bizim yönetimimiz döneminde eski ihtişamlı günlerine dönecektir." dedi.

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat'ın oldu!
 


Geri Dön