28 / 04 / 2024

Çelik Palas, 55 milyon dolar yatırımla yenilendi!

Çelik Palas, 55 milyon dolar yatırımla yenilendi!

MSN Yapının 38.9 milyon dolara devraldığı Bursadaki Çelik Palas, 55 milyon dolar yatırımla yenilenerek hizmete açıldı. Çelik Palasın hemen yanındaki Atatürk Köşkü de 23 odalı butik otele dönüştü



Otelde Atatürkün kaldığı odanın gecelik fiyatı 1000 dolar olarak belirlendi.

MUSTAFA Kemal Atatürkün talimatıyla 76 yıl önce kurulan Bursadaki Çelik Palas, 1.5 yıl süren renovasyon çalışmalarının ardından hizmete açıldı. Çelik Palası tarihi misyonunun hak ettiği şekilde yenilediklerini belirten MSN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal, Oteli 2007 Ağustos ayında yapılan özelleştirme ihalesinde 38.9 milyon dolara satın aldık. Renovasyon çalışmalarına Şubat 2009da başladık ve oteli 55 milyon dolar bütçe ile yeniledik dedi.

Yılda 50 bin ziyaretçi

Bursanın hem tarihi hem de doğal kaynak sularıyla yerli ve yabancı turistlerin her zaman odağında olduğunu anlatan MSN Yapının Genel Müdürü Birol Kaymas da, şu bilgileri verdi: Yıllık ziyaretçi sayımız bu yıl 32 bine ulaşacak. Misafirlerimizin yüzde 4Oını Ortadoğudan gelen turistler oluşturuyor. Yaz sezonu için yaptığımız satışları incelediğimizde misafirlerimizin yüzde 35ini yerli turist, yüzde 15ini Avrupa ülkelerinden, yüzde 10unu da Rusyada gelen yabancı turistlerin oluşturduğunu belirledik. Otelimizde ortalama konaklama süresi 2.5 gün. Gecelik oda fiyatımız ise tek kişilik ortalama 120 Euro. Önümüzdeki yıllarda yıllık ziyaretçi sayımızın 50 bine ulaşacağını öngörüyoruz.

Araplar Atatürk Palasta

Kaymas, şöyle devam etti: Çelik Palasın hemen yanında renovasyon çalışmaları devam eden ve üst düzey misafirleri ağırlayacak Atatürk Palas ise mayıs ayında hizmete girecek. Atatürkün bizzat dans ettiği, toplantılarını yaptığı, misafirlarini ağırladığı ve 1950li yıllarda kapanarak atıl bir hal alan bu binada 23 özel oda bulunuyor. Gecelik konaklama ücreti 280 Eurodan başlayacak. Atatürkün kaldığı odanın gecelik ücreti ise 1000 Euro olarak belirlendi. Şimdiden Ortadoğudan bir kraliyet ailesi Atatürk Palasta 26 gün konaklama satın aldı.

Kaddafi iktidara geçtiğinde Kral İdris Çelik Palasta yüzüyordu

ÇELİK Palasın yıllar boyunca çok önemli isimleri misafir ettiğini belirten Mustafa Kırcal, Aralarında Audrey Hepburn, Zsa Zsa Zabor, Ziya Ül Hak, Johan Cruyff; Günseli Başar, Ülkü Adatepe, Türkan Şoray, Sakıp Sabancı, İdil Biretin de yer aldığı pek çok ünlü konuğu ağırlamış. Elizabeth Taylor burada bir hafta kalmış. 1969da Libyada tahtta olan Kral İdris tedavi için Türkiyede iken Kaddafinin yönetimi ele geçirdi. Bu sırada Kral İdris Çelik Palasta havuzda yüzüyordu dedi.

Mongerinin altın oranla inşa ettiği kolonlar gün yüzüne çıktı

ATATÜRK Palasın renovasyonu sırasında bir hazine bulduklarını anlatan MSN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal, Yenileme sırasında, 1930 yılında dönemin ünlü mimarı Guilio Mongerinin, Mona Lisanın tablosunda olduğu gibi altın oran kullanarak imkansızı başardığı tarihi kolonlar gün yüzüne çıktı. Bu kolonların bir diğer eşini mimarlık tarihinde üstünlüğü tartışılmayan Frank Lloyd Wright, Mongeri ile aynı yıllarda Amerikada S.C.Johnson& Son Administration Buildingte kullanmış ve dünyanın en büyük mimari ödülünü almış dedi.
Hürriyet/Mehtap ÖZCAN


Geri Dön