28 / 09 / 2024

Galatasaray oyuncuları Seyrantepe Stadı'nı gezdi!

Galatasaray oyuncuları Seyrantepe Stadı'nı gezdi!

Ocak ayında yapımı tamamlanacak olan stadı gezen G.Saray Kulübü Başkanı, “Burası yüzde 100 dolu olduğunda Allah diğer takımların yardımcısı olsun” dedi




G.SARAY’ın ligin ikinci yarısında maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena’nın dün önemli konukları vardı. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat, yöneticiler, teknik direktör Frank Rijkaard ve futbolcular yeni mabetlerine ayak bastı. Drenaj çalışmalarının yapıldığı saha zeminini inceleyen Polat, iddialı açıklamalarda bulundu:

Her problemi çözdü

“Bana ‘Ocak ayında burada oynayacak mıyız?’ diye sordular. Koltukların zemine yakın olmasını Rijkaard olumlu buldu. İş kendini gösteriyor. Bu stat yüzde 100 dolu olduğunda Allah diğer takımlara yardım etsin. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu projeyi sahiplendi ve her safhasında problemleri çözdü.

Arda kupasız gidemez

Futbolcularımız çok mutlu oldular, çok heyecanlandılar. Onlara hedef çizdim. ‘Eğer buraya lider gelirsek, şampiyon olarak çıkarız’ dedim. Burası dolduğu vakit hakikaten misafir takımlar için zor bir arena olacak. Arda bu statta kupa kaldırmadan hiçbir yere gidemez Stadın tam olarak bitmesi ancak mayıs ayını bulur.”

Stada ilk olarak Aykut ayak bastı

G.Saraylı futbolculardan yapımı süren yeni stada ilk ayak basan kaleci Aykut Erçetin oldu. Oyuncular, inşaatın devam etmesi nedeniyle kafalarına kendi isimlerinin yazılı olduğu baretleri takarak girdiler.

Sarı kırmızılı futbolcular, Türk Telekom Arena için ne dedi?

Ali Turan: Heyecanlanıyorum

Burası dolarsa harika bir atmosfer olur. Bunu düşünmek bile şimdiden beni heyecanlandırıyor.

Misimovic: Bizim için itici güc

Burada oynamak bana mutluluk verecek. Benim ve tüm takım arkadaşlarım için ayrı bir itici güç olacak.

Arda Turan: Çok güzel olmuş

Tek kelime ile güzel bir stadımız olmuş. Başka da bir şey söylemek istemiyorum.

Harry Kewell: Büyük bir zevk

Çok iyi bir stat olacak. Umarım bir an önce tamamlanır. Burada oynamak benim için bir zevk olacak.

Çelebi: İki işçinin adı burada yaşayacak

G.Saraylı yönetici Işın Çelebi, “Sayın başkan, yönetim ve bin 200 işçinin burada çok emeği var. Sayın Başbakanımıza çok teşekküre diyoruz. Burada şampiyonluğu kutlayacağız. Vefat eden 2 işçi arkadaşımızı da burada yaşatacağız” dedi.

Arena’nın çimleri 15 Ekim’de döşenecek

İşte sarı kırmızılı taraftarların merakla beklediği statla ilgili gelişmeler. Stadın çimleri 15 Ekim 2010’da getirtilip, döşenecek. · Saha zemininin altında ısıtma sistemi bulunuyor. · Stada iki adet dev skorboard konuyor. · Tribünler tel örgü ile kaplandı.

İlk golü atıp tarihe geçeceğim

Sarı kırmızılı takımın kaptanı Arda ile Avustralyalı yıldız Harry Kewell, Türk Telekom Arena’da atılacak ilk gol için iddiaya girdi.

GALATASARAY’ın iki yıldızı Arda Turan ile Harry Kewell, Türk Telekom Arena Stadı’nda atılacak ilk gol için şimdiden iddiaya girdi. Yeni stat için “Muhteşem” diyen Kewell, “Bu statta ilk golü ben atmak isterim” deyince araya giren Arda, “Hayır, ilk golü ben atacağım ve tarihe geçeceğim” ifadesini kullandı. İkilinin diyaloğuna tanık olan Ayhan ve Sabri ise genç kaptana, “Sen zaten kaptan olarak G.Saray tarihine geçtin. Bırak Kewell atsın” dediler. Bu arada “Koca kafa” lakaplı Arda’nın, kendisine neden baret takmadığını soran Mustafa Sarp’a, “Abi benim için yapamamışlar” sözleri gülüşmelere neden oldu.
Hürriyet 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aslan, yeni 'Arena'sına indi!

Galatasaraylı yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, yapımı devam eden Türk Telekom Arena'yı ziyaret etti. Başkan Polat, 'Bu stat dolduğunda Allah diğer takımlara yardım etsin' dedi

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri, Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena’yı ziyaret etti. Kalabalık bir medya ordusunun takip ettiği ve televizyonlardan naklen yayınlanan gezi yaklaşık bir saat sürdü. Futbolcuların isimlerinin yazılı olduğu kasklarla girdikleri stadyumu ilgiyle dolaşan kafile, daha sonra toplu olarak poz da verdi. Futbolcular stadı çok güzel bulduklarını dile getirdi. Ali Turan “Burası dolarsa harika bir atmosfer olur” Misimoviç ise “Burada oynamak mutlukluk verecek” şeklinde görüş belirtti.

Başkan Polat gezi sonrası medya mensuplarına yaptığı açıklamada futbolcuların şaşkınlıkla ve heyecanla stadı gezdiğini ifade ederken, “Bana ‘Ocak ayında burada oynacak mıyız?’ diye sordular. Koltukların zemine yakın olmasını ise Rijkaard olumlu buldu” dedi. Polat ayrıca taraftara da seslenirken, “Burada ocak ayında ilk maçımızı oynayacağız. Şu an kombine satışlarına yoğun ilgi var ama daha çok ilgi göstersinler. Bu stat yüzde 100 dolu olduğunda Allah diğer takımlara yardım etsin” dedi.

Metro da tamamlanıyor
Başkan Adnan Polat ayrıca stada ulaşımı sağlayacak metronun bitmek üzere olduğunu söylerken, “Sadece Cendere Deresi’ne olan bağlantı yolumuz eksik. O da tamamlanırsa her şey noksansız olacak” ifadelerini kullandı.

Polat ısrarcı: Rakibimiz Fener
Spor Toto Süper Lig’i de değerlendiren Adnan Polat, ligde şampiyonluk yarışında en önemli rakip olarak Fenerbahçe’yi gösterirken (bu görüşüne Beşiktaşlılar tepki göstermişti) bu görüşünde ısrarcı olduğunu vurguladı.

Çelebi söz verdi: Ölen işçileri unutmayacağız
Türk Telekom Arena’nın projesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Işın Çelebi statta yaptığı konuşmada iki hafta önce kanalizasyon çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Gökhan Yavuz ve Raşit Ek’i unutmadı. Işın Çelebi açıklamasında, “Sayın başkan, yönetim ve bin 200 işçinin burada çok emeği var. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz.

2010 - 2011 sezonunda buradan şampiyon olarak çıkacağız. Burada hep birkte şampiyonluğu kutlayacağız, bu konuda iddialıyım. Bu da benim, başkanımızın ve futbolcuların vereceği bir armağan olacak. Ayrıca vefat eden iki arkadaşımızı da burada yaşatacağız” diye konuştu.
Radikal


Geri Dön