28 / 04 / 2024

Galatasaray yönetimi stadın üstünü 2 yıl içinde kapatma sözü verecek!

Galatasaray yönetimi stadın üstünü 2 yıl içinde kapatma sözü verecek!

Galatasaray Başkanı, stadın üzerinin kapanması ile ilgili Suat Kılıç döneminde kulüp aleyhine açılan davanın geri çekilmesini talep edip, 2 yıl içinde çatıyı yapma sözü verecek




Galatasaray yönetimi, Türk Telekom Arena ile ilgili mahkemelik olan konuları Spor Bakanlığı ile uzlaşarak çözme kararı aldı. Başkan Ünal Aysal’ın yeni Spor Bakanı Çağatay Kılıç’la görüşeceği ve “Stadın üstünü 2 yıl içerisinde kapatalım. Aramızdaki dava da ortadan kalksın” diyeceği ifade edildi. CEO Lutfi Arıboğan da, Çağatay Kılıç’a yeni görevinde başarılar dilerken, bakanlıkla ilgili konulara diyalog çerçevesinde yaklaşacağının sinyallerini verdi.


Çatı için görüşmeler başladı


Anlaşmaya göre  TOKİ  çatıyı kulübe bıraktı. Spor Bakanlığı ile konu mahkemelik olunca yönetim bu sorunu çözmek için kolları sıvadı. Aysal çatı yapımı için bazı şirketlerle görüşmelere başladı. Yönetimin hedefi 2 sene içinde Arena’nın çatısını kapatmak. Bu yapılmadığı takdirde dava nedeniyle büyük maddi sorunlar ortaya çıkacak ve kulüp yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak.


Montajı 20 milyon TL tutuyor


Çatının montajı 20 milyon lira tutuyor. Malzemelerin temin ve montajın tamamı 8 ila 9 ayı buluyor. Aysal’ın Florya ve Riva gibi projelerden gelecek gelirleri düşünerek çatı olayının ön plana çıkmasını istemediği belirtildi. Yönetim, Florya’daki tesisleri Büyükçekmece’ye taşıyıp bu bölgeye konut yapacak. 3. köprünün açılmasıyla da Riva arazisinin 400-500 milyon dolar etmesi bekleniyor.


Star


Geri Dön