Genel

Galatasaray'da 'Florya' çıkmazı! Gayrimenkul projeleriyle ilgili yönetime verilen yetki iptal mi edilecek?

Galatasaray’da yarın yapılacak olan yıllık mali genel kurul toplantısında Florya arazisinin değerlendirilmesiyle ilgili verdiği yetkinin iptali için üyeler tarafından önerge verilmesi bekleniyor.

Galatasaray’da yarın yapılacak olan yıllık mali genel kurul, mevcut yönetimi için zorlu bir gün geliyor.  Özellikle, Florya arazisiyle ilgili verilen yetkinin iptal edilmesi yönünde üyeler tarafından önerge verileceği öne sürülüyor.

'FLORYA ARAZİSİ' ÇIKMAZI!

Yönetim, özellikle Florya arazisinin değerlendirilmesi konusunda üyelerden gelen tepkilerle karşı karşıya kaldı. Üyeler, geçtiğimiz temmuz ayında yapılan olağanüstü genel kurulda, Florya başta olmak üzere kulübün gayrimenkul projeleriyle ilgili yönetime yetki vermişti.

Ancak, bu yetkinin iptali talebi, yarınki genel kurulda gündeme gelmesi bekleniyor. Üyeler, Florya’dan elde edilecek gelirlerin yalnızca blokeli hesaba eklenip başka hiçbir yerde harcanmaması gerektiğini vurgulamıştı.

ERDEN TİMUR'DAN KONUŞMA BEKLENİYOR

Yönetim, bu eleştirilerden sıyrılarak mali ve idari bakımdan ibra olmaya çalışması bekleniyor. Genel kurul pan başkanlığına eski yönetici ve hukukçu Eşref Alaçayır’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Erden Timur’un genel kurula katılıp, Florya projesi hakkında bilgi vermek için konuşma yapması bekleniyor.

434 MİLYON TL HASILAT ELDE EDİLECEK....

Özbek, Florya arazisi için iki modelin öne çıktığını; bunlardan ilkinin kulübün kendi imkânlarıyla yapması, diğerinin bir proje ortağının tüm maliyeti üstlendiği hasılat paylaşımı şeklinin olduğunu açıklamıştı.

Özbek, 6 Temmuz’da “Florya projesinin en büyük fayda sağlayacağı şeklin hasılat paylaşımı yöntemiyle güvenilir bir firmayla yapılmasını istiyoruz. Kendimiz yaparsak 434 milyon dolar kazanacağız.

Eğer hasılat paylaşımı modeliyle yaparsak 400 milyon dolar gelecek. İnşaatı kendimiz yapmamız büyük risk” demişti.

Hatta dönemin Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Özbek’in fikrine karşı çıkarak, Florya projesini kendilerinin yapması gerektiğini belirtmiş, sonrasında ise yönetimde görev almamıştı.

Galatasaray'ın Florya projesinde ibre Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya döndü!

Dursun Özbek ve ekibi, 10 milyar TL’nin üzerinde gelir beklenen Florya projesini bu ay hayata geçirmeyi planlıyor! 

Dursun Özbek'ten Florya projesi açıklaması: 97 metrekarelik bir konut projesi yapmak ana hedefimiz!