28 / 04 / 2024

Galatasaray’da kurtuluş Kemerburgaz!

Galatasaray’da kurtuluş Kemerburgaz!

Üç banka ile imzalanan 1 milyar TL'lik yapılandırma anlaşmasının tüm detayları masaya yatırıldı. Faizlerle beraber yaklaşık 2 milyar TL'yi bulacak borcun 5 senede ödenmesinin tek yolunun Florya ve Riva projelerinin tamamlanması olduğu konusunda fikir birliğine varıldı...



Galatasaray’da önceki gün yapılan olağanüstü pan toplantısının detaylarına Sözcü gazetesi ulaştı. Sözcü gazetesinden Mesut Yıldırım'ın haberine göre, Sarı-kırmızılı yönetim, Florya'daki tesislerin Kemerburgaz'a taşınmasını kapsayan proje ile ilgili ihalenin Emlak Konut tarafından iptal edilmesi kararından sonra üyelere bilgi verdi. Yapılan toplantıda, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile imzalanan 1 milyar TL'lik borç yapılandırması anlaşmasının da içeriği anlatıldı. Buna göre Galatasaray'ı ekonomik anlamda zorlu bir süreç bekliyor. Yapılandırmanın 5 senede ödenebilmesi için, Florya ve Riva projelerinin eksiksiz şekilde tamamlanması gerekiyor.

5. YILDA 972 MİLYON LİRA

Kurtuluşun Kemerburgaz'a taşınmakta olduğu konusunda görüş birliğine varan Galatasaray camiası projelerin sonuçlandırılması için yönetime tam destek verecek. Gelir-gider dengesi konusunda sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılıların 5 senede ekstra kaynak bulup kulübün yeni borcunu ödemesi gerekiyor.

İŞTE BORÇ YAPILANDIRMASI

1- Anaparanın 3. yıl faiz artı yüzde 5'i, 4. yıl faiz artı yüzde 15'i; 5. yıl ise faiz artı yüzde 80'i ödenecek.

2- İlk 2 yılda 400 milyon TL faiz ödemesi yapılacak. Ödemeler, 6 ayda bir gerçekleştirilecek.

3- Sarı kırmızılı kulübün bütün gelirleri, anlaşma yapılan 3 bankanın havuzuna aktarılacak: Denizbank, Aktifbank, Ziraat Bankası.

4 Bankalar, 6 ayda bir 100 milyon TL faiz, futbolcu ve personel ödemelerini havuzdan karşılayacak.

5- Kulüp ekstra bir yatırım ya da ödeme yapmak istediği zaman 3 bankadan onay alacak.

6- Bu yapılandırma ile başkan ve sarı-kırmızılı yöneticilerin teminatlarının tamamı kaldırıldı.

 

Galatasaray Riva ve Florya projeleri ne olacak?


Geri Dön