03 / 05 / 2024

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galericilere ve araç satanlara uygulanacak olan 6+6 kuralı bugün resmen başladı. Fiyatlar bir anda düştü. Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak. İşte haberin devamı..



Abdullah Acıbadem, “Bakanımızın yaptığı 6 ay ve 6 bin kilometre şartı birazcık daha piyasanın durulmasına, insanların beklenti içerisine girmesine neden oldu. Baktığımız zaman internet sitelerinde fahiş fiyat yazanlar, aeaç fiyatlarını yüzde 5-10 düşürdü. Ama düzenlenen bu uygulama şahısları da ilgilendirseydi, biz eminiz ki bu daha da verimli olacaktı, fiyatların daha da düşmesi sağlanacaktı. Şu an için bayilerde araç yok deniliyordu. Bakanımız bu açıklamayı yaptıktan sonra şu an bayilerin elinde araçlar çoğalmaya başladı, stoklarında arabalar var. Bakıldığında demek ki Türkiye’ye araç giriyor. Bu araçlar bir yerlerde bir şekilde saklanıyordu. İnşallah bu fiyatların düşmesini biz de bekliyoruz” dedi.

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak.

Lüks araçlarda 100 bin lira çok az bir rakam, o araçlar için 100 bin lira kadar düşebilir. Ama 1 milyon TL’ye kadar olan araçlarda fiyatların 100 bin lira civarında düşmesi kesinlikle söz konusu değil.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Merkez Bankası rezervleri 113,7 milyar dolara çıktı

Jandarma 7 bin 500 sözleşmeli uzman erbaş başvuruları başladı! İşte başvuru ekranı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön