03 / 05 / 2024

Galericiler

Galericiler

İkinci el otomobil satışıyla ilgili düzenleme ilk günden delindi. 15 Eylül'de (dün) başlayan uygulamayı delmek için küçük bir değişiklik yetti de artı. İlan siteleri 6 bin kilometrenin altındaki satılık otomobil ilanlarını kaldırdı ama ertesi gün ilanlar geri geldi.

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galericilere ve araç satanlara uygulanacak olan 6+6 kuralı bugün resmen başladı. Fiyatlar bir anda düştü. Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak. İşte haberin devamı..

İkinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi?

AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, X sosyal medya hesabından 2. el otomobil alım satımı ve kurumsal 2. el otomobil firmaları ile ilgili bir paylaşım yaptı. Peki ikinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi? Vatandaşlar bu konu hakkında ne düşünüyor? 

Tarsus'taki 179 adet iş yeri satılıyor! Oto Galericiler Sitesi'de iş yeri sahibi olma fırsatı!

Tarsus Belediyesi tarafından Oto Galericiler Sitesinde yer alan 179 adet dubleks iş yeri satılıyor. Peki Tarsus'ta yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Otomobil satışında yeni dönem! Taşıt kredisi krizini aşmak isteyen galericiler sonunda bunu da yaptı!

Son zamanlarda araç piyasasında yaşanan durgunluğun önüne geçebilmek için, galericiler harekete geçti. Özellikle taşıt kredisinin her geçen gün zor hala geldiği şu günlerde galericiler yeni yöntem geliştirdi. 

Giresun Galericiler Sitesi'ndeki 19 oto galeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Giresun Belediye Başkanlığı, Galericiler Sitesi'ndeki 19 oto galeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihalesi 19 Eylül'de yapılacak.

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Otomobilde yepyeni bir satış dönemi başladı! Kredi alamayanlar çareyi bunda buldu!

Araç almak isteyen yurttaşlar finansman bulmakta zorluk yaşayınca oto galericiler eski usul sisteme dönüş yapmak zorunda kaldı ve araçlarda senetle satış dönemi başladı. Yüzde 30 peşinat ve 36 aya kadar vade imkânı verilirken, senetli satış sistemi ile ilgili detaylar da netleşti.

İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Son 7 gün! 2022'de 50 bin TL'ydi, şimdi 300 bin TL!

Havaların ısınmasıyla beraber ikinci el otomobil piyasası hareketlendi. Piyasaya ilişkin bilgi veren galericiler, 300 bin liranın altında çok araç kalmadığını ve en fazla 300 ile 500 bin lira bandındaki araçları sattıklarını ifade etti.

İkinci el otomobil pazarında peş peşe yaşanan olaylar herkesi hayrete düşürdü! Kimse beklemiyordu! İşte son durum!

İkinci el araç piyasasında durgunluk sürerken, galericiler bu sene seçimden dolayı bayram yoğunluğu beklemediklerini belirti. Bazı galericiler ise Ramazan Bayramı’na doğru az da olsa bir hareketlilik yaşanmasını beklediklerini dile getiriyor.

Talep artınca yüzde 35 artış yaşandı! İkinci el fiyatları arşa çıktı!

İkinci el otomobil piyasasında bir aydır yaşanmakta olan artış yüzde 35 seviyelerine ulaştı. Oto galericiler bun rağmen talebin devam ettiğini söyledi! İşte detaylar!

ÖTV ve TOGG söylentileri piyasaları alt üst etti! İşte 2. el otomobil piyasasında son durum

Oto galericiler, ÖTV’de indirim ve yerli otomobil TOGG bekleyenlerinde alım yapmaktan kaçındıklarını belirtti.

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasının başlamasına bir hafta kala, galericiler ellerinde bulunan sıfır araçları yasal düzenlemeye takılmaması için çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor.

Otomobil fiyatları 100 bin lira düştü! Şimdi tam zamanı! 15 Eylül’e kadar vaktiniz var

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Eylül itibarıyla yürürlüğe sokacağı 6 ay 6 bin kilometre şartı sebebi ile galericiler ellerindeki sıfır araçları satmanın telaşına düştü. Bu otomobillerin 15 Eylül’e kadar satılabilmesi içinse fiyatlarda 100 bin liraya kadar indirime gidildi.

Araç alacaklar dikkat: 2. el otomobil piyasasında dengeler değişti!

Oto galericiler durağan seviyenin devam etmesiyle ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş olacağını öngörüyor.

Galericiler Haberi

Galericiler

Sıfır otomobillerin ikinci el otomobil olarak satılmasının önüne geçilmesi için yapılan düzenlemenin uygulaması dün itibariyle (15 Eylül 20222) başladı. Yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek. Bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak. Ancak bu düzenleme şimdiden ilan sitelerinde delindi.

Otomobil Yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahibinden.com sitesinde yer alan sıfır otomobil fiyatlarındaki km  hanesinde tüm araçların 6001 kilometre olarak değiştiğine dikkat çekti. Özpeynirci, ilan sitelerinin yetkili bayiler dışında satışa sunulan ve 6 bin kilometreden daha az kilometredeki araçlarını dün gece itibariyle yayından kaldırıldığını açıkladıklarını belirtti. Söz konusu ilanların bugün...