29 / 04 / 2024

Tarsus'taki 179 adet iş yeri satılıyor! Oto Galericiler Sitesi'de iş yeri sahibi olma fırsatı!

Tarsus'taki 179 adet iş yeri satılıyor! Oto Galericiler Sitesi'de iş yeri sahibi olma fırsatı!

Tarsus Belediyesi tarafından Oto Galericiler Sitesinde yer alan 179 adet dubleks iş yeri satılıyor. Peki Tarsus'ta yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...



Tarsus Belediyesi tarafından Oto Galericiler Sitesinde yer alan 179 adet dubleks iş yeri satışa sunuldu. 

Söz konusu gayrimenkuller için satış ihalesi açık teklif usulü ile 15 Kasım 2023 tarihinde saat 09:00'da gerçekleştirilecek.

Tarsus taki 179 adet iş yeri satılıyor! Oto Galericiler Sitesi de iş yeri sahibi olma fırsatı!

Mersin Tarsus'taki iş yerlerinin bulunduğu alanın yüz ölçümü 28 bin 21,44 olarak açıklandı. 

Söz konusu iş yerleri için 46 bin 140 TL'den başlayan geçici teminat bedelleri belirlendi. Satışa sunulan iş yerleri arasında dubleksler de yer alıyor. 

Belediye tarafından satışı yapılacak gayrimenkullerin satış bedeli üzerinden KDV de alınacak.

Tarsus taki 179 adet iş yeri satılıyor! Oto Galericiler Sitesi de iş yeri sahibi olma fırsatı!

İlan metni:

TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

I-GENEL ŞARTLAR
Madde 1-) Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olup, Belediyemiz tarafından “Oto Galericiler Sitesi” yapılmasına yönelik hazırlanan proje kapsamında tapuda kat irtifakı kurulan ve madde 2’de belirtilen taşınmazlar 15/11/2023 tarihinde yapılacak ihale ile satılacaktır.
Madde 2-) Satışı yapılacak olan taşınmazların; mahallesi, ada, parsel, ana taşınmaz yüzölçümü, arsa payı, blok, kat, bağımsız bölüm no, bağımsız bölüm niteliği, tahmin edilen satış bedeli, geçici teminat bedeli ve ihale saati aşağıdadır.

Satışı yapılacak iş yerleri için tıklayın

 Madde 3-) Taşınmazlara ait satış ihalesi yukarıda madde 1’ de belirtilen tarihte ve madde 2’ deki listede belirtilen saatte Tozkoparan Zahit Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı Belediye Tesisleri İdari binada bulunan Belediye Encümen salonunda, Encümen huzurunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.
          Madde 4-) Satışı yapılacak taşınmazların Geçici Teminatları, Tahmin Edilen Bedelin %3 (Üç) ü olup, 2 inci maddedeki tabloda her taşınmazın karşısına yazılmıştır.
          İhaleye girecek istekliler geçici teminatlarını;
          a) Nakit olarak yatıracak olanlar; Tarsus Belediye Başkanlığının Ziraat Bankası Makam Şubesi TR 33 0001 0017 8234 1199 0250 46 IBAN nolu hesabına veya Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznesine yatırıldıktan sonra, banka dekontunu ya da ödeme makbuzunu dış zarfa koymaları gerekmektedir. Banka dekontunun ya da ödeme makbuzunun açıklamalar kısmında; katılmak istenilen ihalenin mahalle adı, ada, parsel, blok, kat, bağımsız bölüm no ile ihaleye katılacak olan katılımcının T.C. kimlik numarası veya vergi numarasının yazılması zorunludur.
          b) Banka teminat mektubu olarak verilecekse, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirlenecek bankaların vereceği ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 27. maddesine uygun olarak düzenlenmiş iki yetkili tarafından onaylanmış Şube veya Genel Müdürlükten TEYİTLİ ve SÜRESİZ banka teminat mektubunu, dış zarfa koymaları gerekmektedir.
          Madde 5-) İhaleye katılabilmek için; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak, anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır.
          İhaleye katılacak olan tüm katılımcıların;

  1. İhale katılım dilekçesi,

  2. İkametgah İlmühaberi,

  3. Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

  4. Geçici teminat makbuzu, dekontu veya banka teyit yazısı ile birlikte banka teminat mektubunun aslı,

  5. Şartname bedel makbuzu ya da dekontunun aslı,

  6. Kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı (cezalı) olmadıklarına dair yazılı beyan,

  7. Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğünden alınacak olan kira, para cezası, emlak, ÇTV ve diğer borcu bulunmadığına dair borcu yoktur yazısı vermeleri zorunludur. Ayrıca;

          5.1- Gerçek kişilerde, 5 inci maddede istenilen belgeler haricinde;
          a) İhaleye katılan isteklinin noterden alınan imza beyannamesi,
          b) İstekli adına ihaleye vekâleten katılınıyor ise istekli adına teklifte bulunacak kişinin, noterden alınmış vekâletnamesi ve imza beyannamesi,
          5.2- Tüzel kişilerde, 5 inci maddede istenilen belgeler haricinde;
          a) Özel hukuk tüzel kişileri, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak, kişi veya kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletname,
          b) Kamu tüzel kişilerinin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge,
          5.3- Kooperatif, Birlik, Dernek veya Vakıf ise, 5 inci maddede istenilen belgeler haricinde;
          a) Yetkili organlarından alınmış taşınmaz mal satın alma yetkisini gösterir belge,
          b) Yetkili kılınan kişinin veya kişilerin, noterden alınmış imza beyannamesi,
          5.4- Ortak girişim olması halinde, 5 inci maddede istenilen belgeler haricinde;
          a) Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,
          b) 5 inci maddede istenilen belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
          5-5- Bu ihale ile ilgili şartname bedeli, 1.000,00 TL olup; Şartname, bedeli Tarsus Belediye Başkanlığının Ziraat Bankası Makam Şubesi TR 33 0001 0017 8234 1199 0250 46 IBAN nolu hesabına veya Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznesine yatırıldıktan sonra, şartname Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira, Satış ve Tahsis Yöneticiliğinden alınacaktır. Banka dekontunun veya ödeme makbuzunun açıklamalar kısmında; katılmak istenilen ihalenin mahalle adı, ada, parsel, blok, kat, bağımsız bölüm no ile ihaleye katılacak olan katılımcının T.C. kimlik numarası veya vergi numarası ile şartname bedeli yazılması zorunludur.
          5-6- Şartname ücretsiz olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira, Satış ve Tahsis Yöneticiliğinde incelenebilir.
          5.7- İhaleye ilişkin bilgiler Tarsus Belediyesi Web sayfasından görülebilir.
          5.8- 15/11/2023 tarihinde yapılacak ihale için, katılımcıların istenilen bütün belgeler ile birlikte Teklif Mektuplarını en geç 14/11/2023 Salı günü saat 17:00’ ye kadar, Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kira, Satış ve Tahsis Yöneticiliği ’ne teslim etmeleri gerekmektedir.
           Madde 6-) Belediyemizce satışı yapılacak taşınmazların satış bedeli üzerinden, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu uyarınca KDV alınacaktır. KDV oranlarında yasal düzenleme yapılması durumunda, düzenlemeden sonraki yeni oranlar geçerli olacaktır.
           Madde 7-) İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez. İhalenin yapılmamasına karar verilmesi halinde, isteklilerden alınan geçici teminatlar iade edilecektir.
          Madde 8-) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen kişiler bu ihaleye giremez.
          İlan Olunur.

Gaziantep'te bulunan çiftçilere 3 bin 800 ton tohum ve gübre desteği verildiği açıklandı

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Belediyeden satılık ve kiralık gayrimenkuller! İhalesi 20 Kasım'da!


Geri Dön