02 / 05 / 2024

Otomobil satışında yeni dönem! Taşıt kredisi krizini aşmak isteyen galericiler sonunda bunu da yaptı!

Otomobil satışında yeni dönem! Taşıt kredisi krizini aşmak isteyen galericiler sonunda bunu da yaptı!

Son zamanlarda araç piyasasında yaşanan durgunluğun önüne geçebilmek için, galericiler harekete geçti. Özellikle taşıt kredisinin her geçen gün zor hala geldiği şu günlerde galericiler yeni yöntem geliştirdi. 



Galericiler, otomobil satışlarında yeni döneme başvurdu. Ktredi çekemeyen ve son çareyi senet imzalamakta bulan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel galericilerin yöntemlerini açıkladı.

Otomobil satışında yeni dönem! Taşıt kredisi krizini aşmak isteyen galericiler sonunda bunu da yaptı!

OTOMOBİL SATIŞINDA YENİ DÖNEM!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, taşıt kredilerinde faiz oranları yükselirken, aynı zamanda temmuz ayında Merkez Bankası’nın taşıt kredilerinde büyüme oranında değişikliğe gitmesiyle bankaların kredi verme iştahının da düştüğünden bahsetti. 

Kredi faiz oranları sebebiyle krediye olan talep düşerken aynı zamanda krediye erişimde de zorluklar yaşanıyor. Senetle satış çoğunlukla kredi puanı düşük olan ve otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın tercih ettiği bir yöntem oldu. 

Düşük puana sahip krediye erişemeyen kişilere yönelik, kredi puanı konusunda daha esnek olan ve bankacılık usulü ile kredi veren finansman kuruluşları ile bulduğunuz otomobili kendi bünyesine satın alarak müşteriye senetlendiren ve esasen ana meslek kolu otomobilcilik olmayan büyük ölçekli işletmelerin olduğunu belirten  Ertemel  geçmiş birkaç yıl içinde otomobil fiyatlarının hızla artması, finansman sağlayan kuruluş için mali açıdan dezavantaj oluşturduğundan özellikle senetli satışlarda gerilemenin olduğuna dikkat çekti.

 Otomobile olan düşük talep sadece krediye erişim kaynaklı olmadığını belirten Ertemel '' Bu sebeple krediye erişemediği için farklı finansman yöntemlerine yönelen tüketiciler olsa da genel tabloda kayda değer bir artıştan söz edemeyiz.'' ifadelerini kullandı. 

Otomobil satışında yeni dönem! Taşıt kredisi krizini aşmak isteyen galericiler sonunda bunu da yaptı!

GALERİCİLER SONUNDA BUNU DA YAPTI!

Ertemel Kanun ve kurallara uygun olan aynı zamanda nizami düzenlenmiş yasal her finansman yöntemini vatandaşlarımız bütçelerine uygun olduğu takdirde kendileri inceleyip değerlendirebileceklerini söyledi.

Taşıt kredisine erişimde bazı sıkıntıların olduğuna değinen Ertemel ''Şu an 10 başvurudan 1 ya da 2 tanesinin belirli limitler dahilinde onaylandığını söyleyebiliriz. Geçmişte 10 başvurudan yedi tanesinin onaylandığını görmekteydik. Kredi oranları yüzde 3 ila 4,5 arasında talep edilmektedir.'' dedi.

Devlet bankaları devlet memurları veya belirlenen bazı kamu çalışanları için özel oranlar uygulayabiliyor. Finansman kuruluşlarında ise oranlar 4 seviyesinden 5 seviyesine kadar çıkabiliyor. Senetle satış oranlarında da banka kredilerine göre bir miktar daha yüksek oran talep edilebiliyor. 

Sıfır otomobil piyasasında ''araç yok '' diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Geri Dön