28 / 04 / 2024

Garage Tower'ın inşaatı 3 ay içinde başlıyor

Garage Tower'ın inşaatı 3 ay içinde başlıyor

Merter'de `en yüksek' yarışı hızlandı, Garage 3 ay içinde inşaata başlıyor



Beyaz İnşaat'tan Ofton'a firmalar Merter'in en lüks rezidanslarını inşa etme planları yaparken, Garage İnşaat 3 ay içinde ilçenin en yüksek konut ve iş merkezi projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Yeşil İnşaat ise bölgede 270 metreye kadar çıkmak için sivil savunmadan izin bekliyor

İş merkezi ve eski binalarıyla bilinen Merter; İstanbul'da Levent, Maslak ve Şişli'den sonra inşaat firmalarının son dönemlerde en çok odaklandığı ilçelerden biri oldu. Yeşil İnşaat'tan Garage'a, Beyaz İnşaat'tan İttifak Holding'e firmalar ilçenin ilk lüks rezidans projeleri ile iş merkezlerini hayata geçirmek için yarışa girdi. Yeşil İnşaat 50 katlı Yeşil Plaza 2 adındaki projesiyle bölgede 270 metreye kadar çıkmak için sivil savunmadan gelecek izni beklerken, Avea'nın Türkiye'ki iki büyük distribütöründen biri olan Garage İnşaat ilçenin 130 metre ile en yüksek rezidans kulesini 3 ay içinde hayata geçirmek için harekete geçti. Proje çalışmaları sonuçlanan firma, ilk kazmayı 3 ay içinde vurarak ilçede bir ilke imza atacak.

Projenin E-5 üzerinde Merter İş Merkezi ile Adidas mağazasının arasında yol kenarında inşa edileceğini belirten Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, "1.5 yıldır uğraştığımız imar süreciyle ilgili sona geldik. 11 bin metrekare arsa üzerinde 70 milyon dolar yatırımla başlayacağımız projeyi 3 ay içinde satışa çıkaracağız. 281 rezidans ve 41 işyerinden oluşacak proje, toprak altındaki 9 katı saymazsak 32 kat ve 130 metre yükseklikle ilçenin ilk yüksek ve lüks rezidans-iş merkezi olacak" dedi.

Kartal ve Zekariyaköy'de proje geliştireceğiz

Kartal ve Zekariköy'de yeri projeler planladıklarını söyleyen Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, "Kartal'da başlamayı planladığımız Kartal Ticaret Merkezi, 250 metre ile Kiler Grubu'nun Sapphire projesinden sonra İstanbul'un en yüksek 2. kulesi olacak. Ancak projeye yıl sonunda başlayacağız" dedi. Zekariyaköy'de 32 konuttan oluşan bir projeyi tamamlamak üzere olduklarını belirten Öztorun, burada yeni bir projenin de imar çalışmalarını yürüttüklerini sözlerine ekledi.

BÖLGEDE KİM NE YAPIYOR?

- Firmaların 5 yıl içinde iki kat değerlenmesini öngördüğü bölgede en son Eroğlu Grubu, Vakko'nun arazisinde alışveriş merkezi yerine 5 yıldızlı bir otel ve rezidans yapma kararı aldı.

- Yeşil İnşaat, Topkapı'da bu yıl başlamayı planladıkları 50 katlı Yeşil Plaza 2 adındaki projede 270 metreye kadar çıkmak için sivil savunmadan gelecek izni bekliyor. Altı otel, üstü 200 rezidans olacak proje, izin çıkarsa, 260 metre ile şu an İstanbul'un en yüksek rezidans kulesi olan Sapphire'i geçecek

- Ofton İnşaat'ın Garage Tower'ın yanındaki araziyle görüşmeleri sürüyor. 6 bin 500 metrekare arsa üzerinde 30 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip bir proje planlayan grup, 200 civarında rezidans olacak.

- Beyaz İnşaat Merter'de toplam 60 adet konut ve 9 adet dükkandan oluşan Mira rezidans projesine imza atmaya hazırlanıyor. Proje Aralık 2010'da teslim edilecek.

- Ağaoğlu Grubu, Bahçelievler'de1.220 dairelik 'My City'yi Ağustos 2011'de tamamlayacak.  Kiptaş  Topkapı Merkez Evler adındaki projesinde 481 konut inşa ediyor.

Türköz AVM'yi rezidansa çevirecek

İTTİFAK İnşaat, Türköz İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığı ile Mayıs 2011'de teslim edilmek üzere Merter'de başlatılan Real İstanbul'da plan değişikliği kararı alındı. Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, 5 blokta 295 daire ve 1 AVM'den oluşan projedeki 15 bin metrekarelik AVM yerine projedeki konutlara çok fazla talebin gelmesi üzerine lüks konut inşa edeceklerini açıkladı. Topkapı-Merter-Bakırköy bölgesinde AVM sayısında ciddi artışlar olduğu belirtiliyor. 
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön