07 / 05 / 2024

Garanti BBVA’dan, sosyal medyadaki paylaşımlar için açıklama!

Garanti BBVA’dan, sosyal medyadaki paylaşımlar için açıklama!

Garanti BBVA, sosyal medyada dün paylaşılan ve "Sermaye kontrolleri mi geliyor?" tartışmalarına neden olan paylaşım üzerine yazılı bir açıklama yaptı.



“SEHVEN HATALI İBARE!”

Bugün Garanti BBVA'dan yapılan duyuruda, "sehven hatalı bir ibareye verilmiştir" denilerek "Konuyla alakalı yapılan bankamız iç bilgilendirme notunda, bu konuyla hiçbir ilgisi olmayan bono alım satımına yönelik sehven hatalı bir ibareye yer verilmiştir. Bono alım satımına yönelik işlemler de, eskiden olduğu gibi, kesintisiz müşterilerin talimatları doğrultusunda yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Garanti BBVA’dan, sosyal medyadaki paylaşımlar için açıklama!

Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 21 Aralık 2022'de yaptığı açıklama ile para transferi işlemleri hakkında istatistiki verilerin şeffaf bir şekilde toplanmasını sağlamak amacıyla istenen bilgi ve raporların tüm bankalara eş zamanlı olarak bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklama metninde, işleyişte herhangi bir değişiklik olmadan tüm işlemlere aynen devam edildiğinin altı çizilerek, "Bilgilendirme uyarınca bazı transferlere ilişkin ek belge talep edilmekte. Bankaların sorumluluğunda uygulanacak bu yeni raporlama ve bilgi taleplerinin sonucunda EFT ve yurt dışına havale işlemlerinde herhangi bir aksama, durdurma veya gecikme söz konusu değil. İşlemler normal sürecinde devam etmekte." ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada dün paylaşılan bir görsel gündem olmuş ve "Sermaye kontrolleri mi geliyor?" tartışmaları başlamıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön