27 / 04 / 2024

Garanti Koza, Cityscape Global'de 3 projesini tanıttı!

Garanti Koza, Cityscape Global'de 3 projesini tanıttı!

Dubai’de 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global, Garanti Koza’nın 3 projesinin tanıtımına sahne oldu. Yurtdışındaki yatırımlarda rotayı Balkanlar'a kıran Garanti Koza, Sofya ve İstanbul’daki projelerini Dubai’de tanıttı.



Dubai’de 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global, Garanti Koza’nın 3 projesinin tanıtımına sahne oldu. Şirket, bu yıl Türkiye’den 26 firmayı ağırlayan fuarda, Türkiye ve Bulgaristan’daki yatırımları Swissotel Kozapark, Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve yeni projesi Sofia Square’i görücüye çıkardı.


Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki projeler hakkında bilgi veren Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, “Önceleri Ortadoğu pazarında da çalışıyorduk. Ancak güvenlik problemleri çok arttı. Bu nedenle hukukun üstünlüğünün olduğu ülkelerde yatırım yapmaya karar verdik” dedi.

2008 krizi sonrası Avrupalı yatırımcının Balkanlar’dan çekildiğini ifade eden Binark, “Balkanlarda kimsenin olmadığını fark ettik. Bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç duyuluyordu. Biz de beğenilen projeleri geliştirerek bu pazara girdik” diye konuştu.

Dubai’de ilk kez sahneye çıkan Sofia Square’de toplamda 2 bin 6 konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel yer alacağını belirten Binark, 400- 450 milyon Euro’ya mal olacak projede metrekare fiyatının lansmana özel bin 200 Euro’dan başlayacağını kaydetti.

SOFYA’DA ‘KANYON’

İstanbul Levent’teki Kanyon’un mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirip Grand Kanyon olarak Sofya’ya taşıdıklarını dile getiren Binark, projede bin 450 konut, AVM ve Swissotel yer aldığını belirtti.

Binark, 2019’da tamamlanacak karma projenin yüzde 70’inin satıldığı ifade ederek, metrekare fiyatının ise bin 900 Euro olduğuğunu kaydetti. Satışların yarıya yakınının Türklere, yüzde 20’sinin Körfez’e yapıldığını vurgulayan Binark, “Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da yatırım düşünüyoruz” dedi.


‘MÜSTERİ AYAĞIMIZA GELİYOR'

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel de fuardaki ilgiden memnun olduklarını belirtti. Garanti Koza’nın 1 milyar TL ciroya ulaştığını hatırlatan İlkel, “Sıcak satış yaptık. Burası bize göre çünkü müşteri ayağımıza geliyor” dedi.


52 KATLI SWİSSOTEL SATIŞTA

Garanti Koza’nın Esenyurt’taki 7 blokluk Kozapark projesinde; Swissotel, 40 dönüm suni göl, tenis kortu ve 8 bin kişilik arena yer alıyor. Bu yıl teslimine başlanan projede fiyatlar 150 bin ile 1.5 milyon dolar arasında. Kozapark’ta 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunan Garanti Koza, yatırımcıya özel 52 katlı Swissotel’i Cityscape’te satışa çıkardı.


Habertürk


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Bulgaristan’da gayrimenkul geliştiren en büyük yatırımcı olduklarını söyleyen Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark, “Bulgaristan’da yeni konut açığı var. Değeri 2 milyar Euro olan 2 proje ile 4 binden fazla konut yapacağız” dedi.


İSTANBUL’da Bağdat Caddesi, Zekeriyaköy, Esenyurt, Ispartakule’de yaklaşık 20 bin konut inşa eden Garanti Koza, Balkanlar’a odaklandı. Devam eden projelerinin değeri 8 milyar doları bulan şirketin Bulgaristan’da gayrimenkul geliştiren en büyük yabancı yatırımcı olduğunu belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark, “Hükümet bunu belgeledi ve bize sertifika da verdi” dedi. Lehman Brothers kriziyle birçok Avrupalı yatırımcının Bulgaristan ve Balkan coğrafyasından çekildiğini hatırlatan Binark, “Bu da bize Bulgaristan’a yatırım fırsatı verdi. Bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç duyuluyordu. Mevcut yapı stoğu çok eski. Avrupalı da konut geliştirmeyi unutmuş durumda. Bu anlamda bizim için doğru adres Bulgaristan oldu” diye konuştu. 


KÖRFEZ’E TANITTI

6-8 Eylül’de Dubai’de düzenlenen 15’inci Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan şirket, projelerini Körfez yatırımcılarının beğenisine sundu. Garanti Koza’nın davetlisi olarak katıldığımız fuarda görüştüğümüz Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel de, Batı’ya doğru büyüyeceklerini dile getirdi. İlkel, Bulgaristan’daki 2 projenin değerinin 2 milyar Euro olduğunu söyledi. İlkel, iki projede 4 bini aşkın konut olacağını belirtti.Murat Binark, ilk projeleri Grand Kanyon’da 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swissotel olduğunu söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 Euro olan projenin 2019’da teslim edileceğini ifade eden Binark, ikinci projelerinin Sofya merkeze 500 metre mesafede yer alacağını dile getirdi. 105 bin metrekarelik arsa üzerinde yer alacak projede 2006 konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını söyleyen Binark, ayrıca projedeki gölün etrafında 25 bin metrekarelik alışveriş alanı ile 30 bin metrekarelik eğlence alanı olacağını belirtti. Binarak, Körfez yatırımcının Bulgaristan’a yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. 


YATIRIMCILARI TÜRKİYE'DE AĞIRLAYACAK

DUBAİ Cityscape Global Fuarı’na İstanbul Ataköy’deki SeaPearl projesiyle katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek Jumeirah Group’un CEO’su Stefan Leser’la SeaPearlAtaköy standında bir araya geldi. Fuara satış yapmaktan çok Türkiye’yi anlatmak için geldiklerini söyleyen Kuzu, “Geçtiğimiz sene konut sattığımız yatırımcılar bu yıl da yakın dostlarına projemizi göstermek için fuara davet etmişler. Bayram tatilinden sonra birçok yabancı yatırımcıyı ülkemizde ağırlayacağız” dedi.


ARAPLARIN GÖZÜ YALOVA'DA

EMAY İnşaat, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan ve Osmangazi Köprüsü’nün açılışıyla değerini katlayan Yalova’da,  TOKİ  iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. ile hayata geçireceği ‘KentPlus Yalova Wellness SPA Resort’ projesini Dubai’de yabancı yatırımcının beğenisine sundu. 163 blokta 1001 daire ve 60 farklı konut tipinin yer alacağı projede daireler, 1+1, 2+1, 3+1, 5+1 olarak planlandı. Projede, 4 ve 5 yıldızlı, 500 yatak kapasiteli, üç temada KentPlus Yalova Wellness SPA Resort otelleri de yer alacak. Emay yönetim kurulu üyesi Hakan Çağlar Araplar’ın Yalova ile yakından ilgilendiğini ve fuarda bireysel çok sayıda talep aldıklarını söyledi.


120 TALEP BİRDEN ALDI

GAP İnşaat’ın Beyoğlu Belediyesi ile hayata geçirdiği kentsel yenileme projesi de Dubai’de tanıtıldı. Tarlabaşı 360 adıyla bilinen projenin yeni adı Taksim 360 oldu. Projeye 120 uluslararası yatırımcıdan talep geldiği açıklandı.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan uluslararası fuarların Türkiye’de de yapılması gerektiğini söyledi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Gonca Özgül projedeki ofislerin Nisan 2017’de teslim edileceğini söyledi. 


1 MİLYON EURO'YA PASAPORT HAKKI

MURAT Binark, Bulgaristan’da 500 bin Euro’luk gayrimenkul yatırımı yapana 10-15 gün içinde oturum izni verildiğini söyledi. Binark, “Bu yatırımı 1 milyon Euro’ya çıkarırsanız pasaport almaya hak kazanıyorsunuz. Yani Avrupa Birliği’ne girmiş oluyorsunuz. Ayrıca Bulgaristan’da evin kendini amorti etme süresi 7 yıl. Bulgaristan’daki projemizin yüzde 20’sini Ortadoğululara sattık” dedi.


Ayrıca Esenyurt’ta yer alan 8 blokluk Kozapark projesinin içinde Swissotel’in bulunacağını belirten Binark projede 40 bin dönümlük yüzülebilir bir gölün de yer aldığını dile getirdi. İnşaatı Süren proje 2017’de tamamlanacak. 2004’te 6 ortakla birlikte Garanti Koza’yı Koç Holding ve Balfour Beatty’den satın aldıklarına dikkat çeken Murat Binark, bu yıl 1.5 milyar ciro beklediklerini söyledi.


Hürriyet


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Akbatı AVM, Koza Plaza, Akkoza gibi projeleriyle tanınan Garanti Koza, yeni pazar olarak Balkanlar’a odaklandı. 2008’de Lehman Brothers’ın batmasının ardından başlayan küresel kriz sonrası Avrupalı şirketler Balkanlar’dan çekilince pazardaki boşluğu gören Garanti Koza, önce Bulgaristan’ı ardından da tüm Doğu Avrupa’yı hedefe koydu. Bu kapsamda Bulgaristan’da 650 milyon euro yatırım, 2 milyar euro cirolu Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square projelerini hayata geçirecek.  Şirket, Bulgaristan’daki iki projesini ve İstanbul Esenyurt’taki Swissotel Kozapark projesini Dubai’de düzenlenen Cityscape Global’de tanıttı. Garanti Koza böylece Körfez yatırımcısına Avrupa’nın da kapısını açtı. Çünkü, Bulgaristan’da 500 bin euroya ev alanlara oturum izni veriliyor, yatırımı 1 milyon euroya çıkarsa AB pasaportuna sahip oluyor.
 

Avrupalı konutu unuttu 

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü İlkel, şirket olarak bundan sonra Doğu Avrupa’ya açılmak istediklerini belirterek Bulgaristan’ın bunun için bir kapı olduğunu söyledi. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Binark da geçmişte Irak’ta Ortadoğu coğrafyasında da projeler geliştirdiklerini belirterek bundan sonra öngörülebilir coğrafyalarda projeler geliştireceklerini söyledi. Lehman Brothers kriziyle birçok Avrupalı yatırımcının Bulgaristan ve Balkan coğrafyasından çekildiğini anlatan Binark, şunları söyledi: “Baktık ki Balkanlar’da kimse yok. Bu da bize Bulgaristan’a yatırım yapma fırsatı verdi. Zaten bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç vardı.  Avrupalı konut yapmayı unuttu. Biz de beğenilen projeleri geliştirerek bu pazara girmek istedik.” Binark, Bulgaristan’dan sonra Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. 
  

Ülkemiz için buradayız 

Türk gayrimenkul sektörünün her yıl merakla beklediği Dubai Cityscape Global Fuarı’na SeaPearl Ataköy ile katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek olan Jumeirah Group’un CEO’su Stefan Leser’la SeaPearlAtaköy standında bir araya geldi. Cityscape 2016’ya katılma nedenlerini “Ülkemiz için buradayız” diyerek açıklayan Özen Kuzu, şunları söyledi: “Türkiye algısını değiştirmek istiyoruz. Yurt dışında televizyonlar Türkiye’yi savaşta gibi gösteriyor ve algıyı kötüye yöneltmeye çalışıyor. Fuarda projelerimizi Körfez yatırımcılarıyla buluşturuyoruz. Bunun ötesinde Türkiye’nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını, güçlü demokrasisini ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı buluyoruz. Bu yıl ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.
 

En büyük yatırımcı  

Garanti Koza, 2004’te Koç Holding ve Balfour Beatty’den satın alındı. Şu anda 1 milyar lira cirosu olan şirketin hedefi bu yıl 1.5 milyar liraya ulaşmak. Şİrketin Bulgaristan’da Başbakanlıktan onaylı ‘en büyük yatırımcı’ belgesi de bulunuyor.
 

Sofya’da merkezi değiştirecek 

Garanti Koza’nın bir diğer projesi de Sofia Square oldu. Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan Sofia Square’de 2.006 adet konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacak. Projede göl de bulunacak. Murat Binark, “Bu proje ile Sofya’nın merkezinin yerini oynatacağız” dedi. Sofia Square projesinde ruhsat alana kadar metrekare satış fiyatları 1.200 euro olacak.
  

Kanyon’u  Sofya’ya taşıdı 

Garanti Koza’nın Bulgaristan’daki projelerinden biri İstanbul Levent’teki Kanyon projesinin birebir eşi olan Grand Kanyon Sofia&Swissotel projesi oldu. Projenin mimarıyla çalışılarak tasarlanan Grand Kanyon, 1.450 adet konut, alışveriş merkezi ve  Swissotel’den oluşuyor. Projeyi satışa çıktıklarında ruhsatı alana kadar Bulgar halkından para almadıklarını, yalnızca sözleşme yaptıklarını söyledi. Şu anda yüzde 70’i satılan projenin metrekare fiyatları 1.900 euro seviyesinde. 
 

Yalova’yı Körfez ülkelerine tanıttı 

Emay İnşaat, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan ve Osmangazi Köprüsü’nün açılışıyla değerini katlayan Yalova’da, TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. güvencesiyle hayata geçirdiği ‘KentPlus Yalova Wellness SPA Resort’ projesini Dubai’de yabancı yatırımcının beğenisine sundu. Proje, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt’in bireysel yatırımcılarından ilgi gördü. 163 blokta 1001 daire ve 60 farklı konut tipinin yer alacağı projede daireler; 1+1, 2+1, 3+1, 5+1 olarak planlandı. Projede; 4 ve 5 yıldızlı, 500 yatak kapasiteli, üç farklı temadaki KentPlus Yalova Wellness SPA Resort termal otelleri de yer alacak. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, projenin yatırım maliyetinin 400 milyon dolar olduğunu söyledi. 
 

Yeni adıyla fuara katıldı 

Çalık Holding’in gayrimenkul şirketi GAP İnşaat tarafından Beyoğlu’nda hayata geçirilen Tarlabaşı360 projesi yeni adı Taksim360 markasıyla ve yeni rezidans bölümleriyle ilk kez Dubai’de yerini aldı. Körfez yatırımcısının beğenisine sunulan projeye, 120 farklı bireysel yatırımcıdan talep geldi. Taksim360 Ekim ayında Türkiye’de de tanıtılacak. Proje standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim360’ın Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, “Her şeyi içinde barındıran zor bir proje, Beyoğlu’nu değiştireceği gibi bütün dünyaya ilham olacak” dedi.

Vatan 




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Garanti Koza, Sofya'da hayata geçireceği 1.2 milyar Euro değerindeki yeni projesini Dubai'de dün kapılarım açan Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıkardı. Hali hazırda Bulgaristan'da 1.500 konutluk Grand Kanyon adlı projeyi inşa eden şirket, 2 bin 700 konut, otel, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan yeni projesine Sofia Square adım verdi. 

1948 yüından bu yana inşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteren Garanti Koza, İstanbul Esenyurt ve Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki projelerini Dubai Cityscape Global'de lanse etti. Üst üste dört yıldır fuara katılan Garanti Koza, bu yıl, Esenyurt'ta satışa sunulan Svvissotel Kozapark, Sofya'da inşaatı süren Grand Kanyon & Svvissotel Residence Sofia ve Bulgaristan'daki yeni projesi Sofia Square ile fuarda yer aldı. 

EN BÜYÜK YABANCI YATIRIMCI 


Şirketin yeni yatırımları hakkında fuarda gazetecilere bilgi veren Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Ahmet Murat Binark, Bulgaristan'da 105 bin metrekare arazi üzerinde 1.2 milyar Euro değerinde proje hayata geçireceklerini bildirdi. Sofia Square adlı projede 2 bin 700 konut, 65 bin metrekare alışveriş merkezi, otel ve ofis bloku ile 18 bin metrekarelik yer alacağını belirten Binark, "Son projemizle birlikte Bulgaristan'daki en büyük yabancı yatırımcı olduk. Sofia Square üe Sofya'nın merkezini değiştirme iddiasındayız. Metrekare fiyatlarımız lansmana özel 1200 Euro'dan başlıyor" dedi. Garanti Koza'nın Sofya'daki ilk projesi Grand Kanyon'da ise 43 bin metrekarelik arazide bin 500 konut, AVM ve otel inşa ettiklerini söyleyen Binark, projenin 2019 yılında tamamlanacağını ifade etti. Yüzde 70'in sahiplerini bulduğu projeyi metrekaresi 875 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunduklarınıbelirten Binark, "Şu anda fiyatlar 1900 Euro seviyesine geldi. Yatırım geri dönüş süresi 7 yıl olan projemiz mimari olarak İstanbul'daki Kanyon'a benziyor" dedi. 


Sözcü



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bugüne kadar Bağdat Caddesi, Taksim-Şişli Metro istasyonu, Amerikan Hastanesi, Akbatı AVM, Koza Plaza, Akkoza, BJK Plaza gibi projelere imza atan Garanti Koza yüzünü Batı'ya döndü. Devam eden projelerine toplam 8 milyar dolarlık yatırım yapacak olan şirket Türkiye'den sonra şimdi de Bulgaristan'ı ana yatırım üssü yapacak. 

Garanti Koza üç yıl içinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İstanbul'daki Kanyon projesinin benzeri Graııd Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square projeleri için 650 milyon Avro yatırımı hayata geçirecek. Şirket Esenyurt'ta ise Swissotel Kozapark projesine başladı. Ülke yasalarına göre Bulgaristan'da 500 bin Avro'ya ev alanlar 1015 gün içinde oturum alacak ve AB üyesi olacak. 

6-8 Eylül'de Dubai'de düzenlenen 15. Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'na katılan şirket, projelerini Körfez yatırımcısının da beğenisine sundu. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü İlkel, bundan sonra Batı'ya doğru büyüyeceklerini dile getirdi. 

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, geçmişte Irak'ta Ortadoğu coğrafyasında da projeler geliştirdiklerini belirterek ancak bundan sonra hukukun üstünlüğü ve öngörülebilirliğin Bulgaristan'da ev alanlar 10-15 gün içinde oturum alacak ve AB üyesi olduğu coğrafyalarda projeler geliştireceklerini söyledi. 

Yeni konut ihtiyacı Lehman Brodhers kriziyle birçok Avrupalı yatırımcının Bulgaristan ve Balkan coğrafyasından çekildiğini vurgulayan Binark, "Bu da bize Bulgaristan'a yatırım yapma fırsatı verdi. Levent'teki Kanyon projesinin mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirerek Grand Kanyon'u Sofya'ya taşıdık" dedi. 

Binark, 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swissotel ve 12 bin metrekarenin rezidansa ayrıldığı karma projenin yüzde 70'inin satıldığını söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 Avro olan projenin 2019'da teslim edileceğini ifade eden Binark, Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM'si olan Sofia Square adlı projeye başlayacaklarını kaydetti. 

Binark, projede 2006 adet konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını belirterek, projede dünyada sadece Les Vegas ve Dubai'de bulunan su oyunlarına yer vererek bir ilki gerçekleştirdiklerini anlattı. 

Bulgaristan'daki en büyük yabancı yatırımcı konumunda olduklarını belirten Binark, "Bulgaristan 500 bin Avro'luk gayrimen- l kul yatırımı yapana 10-15 gün içinde oturum veriyor. Bu yatırımı 1 milyar Avro'ya çıkarırsanız pasaport almaya hak kazanıyorsunuz. Yani direkt AB'ye girmiş oluyorsunuz. Ayrıca Bulgaristan'da evin kendini amorti etme süresi 7 yıl. 



Cumhuriyet




Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Aralarında Koza Plaza, Akkoza, BJK Plaza, Akbatı AVM, Garanti Koza'nın da yer aldığı 8 milyar dolarlık pek çok projeye imza atan Garanti Koza, Türkiye'den sonra Bulgaristan'ı ikinci üs yaptı. 

Şu anda Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İstanbul'daki Kanyon projesinin bir benzerini hayata geçiren Garanti Koza, Sofya'da ikinci bir karma projeye hazırlanıyor. Firma Bulgaristan'da Sofia Square adıyla yapılacak yeni projesini Dubai'de yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan Cityscape'de ilk defa görücüye çıkardı. Garanti Koza'nın Bulgaristan'daki yatırımları hakkında konuşan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, "Önceleri Ortadoğu pazarında da çalışıyorduk. Ancak bu pazarlarda güvenlik problemleri çok fazla arttı. Hatta bir keresinde beni de kaçırma girişimi yaşadım. Bu nedenle hukukun üstünlüğü olan ülkeleri tercih ettik" diye konuştu. 

LEHMAN BROTHERS KRİZİ FIRSAT OLDU


Lehman Brothers krizi ile birlikte birçok Avrupalı şirketin çekilmesi sayesinde Bulgaristan'a yatınm yapma fırsat yakalandığım anlatan Binark, "Zaten bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç duyuluyordu. Bizde beğenilen projeleri geliştirerek bu pazara girmek istedik. Levent'teki Kanyon projesinin mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirerek Grand Kanyon olarak Sofya'ya taşıdık" dedi. Ahmet Murat Binark, 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alam, 24 bin metrekare Swiss Otel ve 12 bin metrekarenin rezidansa ayrıldığı karma projenin yüzde 70'inin satıldığım söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 euro olan projenin 2019'da teslim edileceğini ifade eden Binark, Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM' si olan Sofia Square adlı projeye başlayacaklarım kaydetti. Projede 2006 adet konut, 630 rezidans ve 300 otel olacağım söyleyen Binark, aynca projedeki gölün etrafında yine 25 bin metrekarelik alışveriş alam ile 30 bin metrekarelik eğlence alanı olacağım belirtti. Fuarda Sofia Square tanıtacaklarını aktaran Binarak, projede dünyada sadece Les Vegas ve Dubai'de bulunan su oyunlarına yer vererek bir ilki gerçekleştirdiklerini anlattı. Şu anda Bulgaristan'daki en büyük yabancı yatırımcı konumunda olduklarını belirten Binark, "Bulgaristan 500 bin euroluk gayrimenkul alana oturma hakkı sunuyor. Bizde ilk projemizin yüzde 20'sini yabancılara sattık. Bu projemizde ruhsat alana kadar metrekare satış fiyatlarım 1200 Euro, ruhsattan sonra 1700 Euro olarak planladık" dedi. Binark, Bulgaristan'dan soma Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan'da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. Garanti Koza, 6 Eylül'de başlayıp 8 Eylül'e kadar devam eden fuarda aynca Esenyurt'ta bu yıl satışa sunulan Swissotel Kozapark, Sofya'da inşaatı süren Grand Kanyon Sofia&Swissotel Residence Sofia projelerini de tanıtıyor. 

ESENYURT'TA LÜKS REZİDANS YAPIYOR 


Esenyurt'un en lüks rezidans projesi olarak adlandırdıklan Kozapark projesinin 8 blok ve içinde Swissotel'in bulunduğu 200 dönüm arazi üzerinde yükseldiğini aktaran Binark, 40 bin dönümlük yüzülebilir bir gölünde yer aldığı projenin aynca dünyanın en büyük tenis akademisiyle dikkat çektiğini kaydetti. Bu yıl teslimlerin başladığı projede fiyatlan 150 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen daireler yer alıyor. Garanti Koza'nın bu yıl ilk defa Cityscape fuarında satışa çıkardığı 52 katlı Swissotel Kozapark ise 2019'da teslim edilecek. Türkiye'de A sınıfı yerine şehrin dışında hayatım yeni kuranları hedeflediklerini belirten Binark, Sofia Square projesinin bir benzerini de Avrupa Yakası'nda hayata geçireceklerini açıkladı. 

Garanti Koza'yı 2004 yılında satın aldı 


2004 yılından 6 ortakla birlikte Koç Grubundan Garanti Koza'yı satın alarak gayrimenkul alanındaki yatinmlanna hız verdiklerini anlatan Ahmet Murat Binark, "Büyük gruplar inşaat gibi anlık müdahale gerektiren inşaatla ilgilenmek istemiyor. O dönem HCBC'si bankasına bombalı saldın olmuştu. Koç'un İngiliz ortağı da gidince Koç Grubu'da tek başına ilgilenmek istemedi. Biz satın aldık" dedi. Bu yıl 1.5 milyar ciro beklediklerini açıklayan Binark, hedefleri arasında halka açılmanın yer aldığım söyledi. 



YeniBirlik



Haber Dünya'da şöyle yer aldı




Garanti Koza, Türkiye’den sonra Bulgaristan’ı ikinci üs yaptı. Şirket, Sofya’da ikinci bir karma projeye hazırlanıyor, yatırım tutarı ise 630 milyon euro.


Garanti Koza, Bulgaristan’da Sofia Square adıyla yapılacak yeni projesini Dubai’de yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan Citys Cape’de ilk defa görücüye çıkardı. Şirket proje için 630 milyon euroluk yatırımda bulanacak. Garanti Koza, Bulgaristan’dan sonra ise Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da yatırım yapmayı planlıyor. Garanti Koza’nın Bulgaristan’daki yatırımları hakkında konuşan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, "Lehman Brothers krizi birlikte birçok Avrupalı çekilince bu da bize Bulgaristan’a yatırım yapma fırsatı verdi. Levent’teki Kanyon projesinin mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirerek Grand Kanyon olarak Sofya’ya taşıdık” diyen Binark, 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swiss Otel ve 12 bin metrekarenin rezidansa ayrıldığı karma projenin yüzde 70’inin satıldığını söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 euro olan projenin 2019’da teslim edileceğini ifade eden Binark, Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM’si olan Sofia Square adlı projeye başlayacaklarını kaydetti. Projede 2 bin 6 adet konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını söyleyen Binark, ayrıca projedeki gölün etrafında yine 25 bin metrekarelik alışveriş alanı olacağını belirtti.

Avrupa’da büyümeyi sürdürecek Şu anda Bulgaristan’daki en büyük yabancı yatırımcı konumunda olduklarını belirten Binark, “Bulgaristan 500 bin euroluk gayrimenkul alana oturma hakkı sunuyor. Bizde ilk projemizin yüzde 20’sini yabancılara sattık” dedi. İki proje için 630 milyon euroluk yatırım yapacaklarını kaydeden Binark, 2 milyar euroluk satış geliri beklediklerini ifade etti. Binark, Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Darbe döneminde 2 haftada 200 konut sattı


Darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz tarihinden sonra firma olarak banka kredisi ve peşinat olmadan 100 ay eşit taksitle ödeme imkanı sunan kampanya başlattıklarını söyleyen Ahmet Murat Binark, “Kampanyayı başlattıktan sonra iki hafta içinde 200 adet konut sattık. Toplam kalan 400 dairenin satışı tamamlanana kadar kampanya devam edecek” dedi.

Dünya


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı



Yurtdışındaki yatırımlarda rotayı Balkanlar'a kıran Garanti Koza, Sofya ve İstanbul’daki projelerini Dubai’de tanıttı.


Dubai’de 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global, Garanti Koza’nın 3 projesinin tanıtımına sahne oldu. Şirket, bu yıl Türkiye’den 26 firmayı ağırlayan fuarda, Türkiye ve Bulgaristan’daki yatırımları Swissotel Kozapark, Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve yeni projesi Sofia Square’i görücüye çıkardı.


Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki projeler hakkında bilgi veren Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, “Önceleri Ortadoğu pazarında da çalışıyorduk. Ancak güvenlik problemleri çok arttı. Bu nedenle hukukun üstünlüğünün olduğu ülkelerde yatırım yapmaya karar verdik” dedi.
2008 krizi sonrası Avrupalı yatırımcının Balkanlar’dan çekildiğini ifade eden Binark, “Balkanlarda kimsenin olmadığını fark ettik. Bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç duyuluyordu. Biz de beğenilen projeleri geliştirerek bu pazara girdik” diye konuştu.


Dubai’de ilk kez sahneye çıkan Sofia Square’de toplamda 2 bin 6 konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel yer alacağını belirten Binark, 400- 450 milyon Euro’ya mal olacak projede metrekare fiyatının lansmana özel bin 200 Euro’dan başlayacağını kaydetti.

SOFYA’DA ‘KANYON’

İstanbul Levent’teki Kanyon’un mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirip Grand Kanyon olarak Sofya’ya taşıdıklarını dile getiren Binark, projede bin 450 konut, AVM ve Swissotel yer aldığını belirtti. Binark, 2019’da tamamlanacak karma projenin yüzde 70’inin satıldığı ifade ederek, metrekare fiyatının ise bin 900 Euro olduğuğunu kaydetti. Satışların yarıya yakınının Türklere, yüzde 20’sinin Körfez’e yapıldığını vurgulayan Binark, “Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da yatırım düşünüyoruz” dedi.

‘MÜSTERİ AYAĞIMIZA GELİYOR'

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel de fuardaki ilgiden memnun olduklarını belirtti. Garanti Koza’nın 1 milyar TL ciroya ulaştığını hatırlatan İlkel, “Sıcak satış yaptık. Burası bize göre çünkü müşteri ayağımıza geliyor” dedi.

52 KATLI SWİSSOTEL SATIŞTA

Garanti Koza’nın Esenyurt’taki 7 blokluk Kozapark projesinde; Swissotel, 40 dönüm suni göl, tenis kortu ve 8 bin kişilik arena yer alıyor. Bu yıl teslimine başlanan projede fiyatlar 150 bin ile 1.5 milyon dolar arasında. Kozapark’ta 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunan Garanti Koza, yatırımcıya özel 52 katlı Swissotel’i Cityscape’te satışa çıkardı.

Habertürk

Geri Dön