09 / 05 / 2024

Garanti'den Moody's değerlendirmesi!

Garanti'den Moody's değerlendirmesi!

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan ayzılı açıklamaya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Garanti'nin kredi derecelendirme notlarını 3 Haziran 2014 tarihinde güncelledi.



Türkiye Garanti Bankası A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Bankamızın kredi derecelendirme notlarını 3 Haziran 2014 tarihinde güncellemiştir. 


Buna göre Moody's Bankamızın Uzun ve Kısa Vadeli Yabancı Para Notlarını değiştirmeyerek "Baa3" ve "Prime-3" olarak teyit etmiş, Uzun Vadeli Yerel Para Notunu "Baa2" den "Baa3"e, Kısa Vadeli Yerel Para Notunu ise  "Prime-2"den "Prime-3"e indirmiştir. Uzun Vadeli Yabancı ve Yerli Para Notlarının görünümleri ise Negatif olarak açıklanmıştır. Moody's ayrıca Finansal Güç Notunu "D+" olarak teyit etmiş ve görünümünü "Durağan" olarak açıklamıştır. Yabancı Para Tahvil Notunu "Baa2"den "Baa3"e, Desteksiz Temel Kredi Profilini (Baseline Credit Assessment) ise "baa3" den "ba1"e indirmiştir.


Moody's ayrıca Uzun Vadeli Ulusal Notu "Aa2.tr"den "Aa3.tr"ye indirmiş ve Kısa Vadeli Ulusal Notu "TR-1" olarak teyit etmiştir; notların görünümünü ise Negatif olarak açıklamıştır.


Bilgilerinize sunarız.


*Açıklamanın İngilizce versiyonuna aşağıda yer verilmektedir./ English version of the disclosure is stated below.


Announcement regarding Moody's Credit Ratings


Moody's, the international rating agency, revised our Bank's credit ratings on June 3, 2014.


Moody's confirmed the Bank's Long Term and Short Term Foreign Currency ratings as "Baa3" and "Prime-3", respectively; and downgraded its Long Term Local Currency Rating to "Baa3" from "Baa2" and Short Term Local Currency Credit Rating to "Prime-3" from "Prime-2". Long Term Local Currency and Long Term Foreign Currency outlook is announced to be "Nagative". Moody's confirmed the Bank's Financial Strength Rating as "D+" and announced its outlook as "Stable". Foreign Currency GMTN Program Rating is downgraded to "Baa3" from "Baa2" and Baseline Credit Assessment is downgraded to "ba1" from "baa3".


Moody's downgraded Long Term National Scale Rating to "Aa3.tr" from "Aa2.tr", and confirmed Short Term National Scale Rating as "TR-1"; while announcing their outlook as "Nagative".  


Saygılarımızla,


Geri Dön