29 / 04 / 2024

Gardens of Babylon ve Kefaluka otellerinin inşaatında usulsüzlük!

Gardens of Babylon ve Kefaluka otellerinin inşaatında usulsüzlük!

Bodrum Turgutreis'te, aralarında eski Belediye Başkanı ANAP'lı Server Ali Yazgan'ın da bulunduğu büyük operasyonun ilginç ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı



Bodrum'da eski ANAP'lı belediye başkanı dahil 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, Gardens of Babylon ve Kefaluka adlı iki otelle ilgili usulsüz işlemlerin tespitiyle başladığı ortaya çıktı

Bodrum Turgutreis'te, aralarında eski Belediye Başkanı ANAP'lı Server Ali Yazgan'ın da bulunduğu büyük operasyonun ilginç ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Turgutreis'te bulunan Gardens of Babylon ve Kefaluka otellerinin inşaatındaki usulsüzlüklerin tespit edilmesinin ardından operasyonun başladığı, 55 imar dosyasının da incelemeye alındığı öğrenildi.
Önceki gün sabaha karşı Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği ve "Şafak" adı verilen operasyonda, Yazgan'ın yanı sıra eski belediye meclisi üyeleri, kamu görevlileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Operasyonu son anda haber alan Uslum Azman adlı bir işadamının tekneyle kaçtığı tespit edilirken, Sahil Güvenlik ekiplerinin bu işadamını aradığı öğrenildi. Operasyon kapsamında yapılan baskınlarda çok sayıda bilgisayara da incelenmek üzere el konuldu.

Bilirkişi raporu var
Operasyonun başlangıç noktasının, 8 ay önce Kefaluka Otel ile ilgili hazırlanan bir bilirkişi raporu olduğu öğrenildi. Eski ANAP milletvekili Sefer Ekşi'nin kardeşi Recep Ekşi'ye ait otelin deniz kenarına 11 kat inşaat yapmasına izin verildiği, otelin imar yasasına aykırı olduğu, ayrıca kıyı kenar çizgisinin de inşaat sırasında dikkate alınmadığı anlaşıldı.
Turgutreis'teki bir başka otel olan Gardens of Babylon'da da normalin 2.5 katı kadar inşaat yapıldığı tespitinin ardından düğmeye basıldı. Gözaltılar sonrası yapılan aramalar sonucu birçok doküman ve bilgisayara incelenmek üzere el konulurken, toplam 55 adet imar dosyasının da mercek altına alındığı kaydedildi.
Jandarmadaki sorguları süren zanlılarla ilgili suçlamaların "imar mevzuatına aykırılık", "rüşvet" ve "irtikap" olduğu bildirilirken, Muğla Valiliği önceki gün yaptığı açıklamada, 2000 - 2009 arasındaki birçok ihale ve imar dosyasına el konulduğunu duyurdu.

60'tan fazla ihbar oldu
Turgutreis Belediyesi'nde imar plan ve tadilatlarında usulsüzlük yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı yönünde 60'tan fazla ihbar alan jandarma, 2 Ocak 2009'da da bir operasyon düzenlemişti. Operasyonda, belediyeden çıkarılan 45 çuval dolusu evrak ve dosya ile bilgisayarlar incelemeye alınmıştı. 2 yıldır devam eden soruşturma kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı, cuma sabaha karşı 80 askerin katılımıyla 40 ev ve 25 işyerine eşzamanlı baskın yapmıştı. Bazı eski belediye çalışanlarının 3 - 4 yıl içinde yüzme havuzlu lüks villalar ve lüks otomobiller aldıkları, kabarık banka hesapları bulunduğu öne sürülmüştü.

Gardens of Babylon Çakırlar Grubu'nun
Çakırlar Şirketler Grubu tarafından yapılan Gardens of Babylon Boutique Otel&Residence ağustos 2009'da kapılarını açtı.
20 milyon euro yatırımla inşa edilen projede 23 king suite, 28 göl villası,
1 penthouse, 1 adet içinde şelale bulunan balayı suiti ve 63 rezidans var. Tesiste ayrıca spa, masaj, estetik cerrahi merkezi, sağlık merkezi bulunuyor.

Kefaluka'nın deniz görmeyen yeri yok
Nisan 2009'da açılan Kefaluka Resort, Sefer ve Recep Ekşi kardeşlere ait Ek-Can İnşaat tarafından inşa edildi. Grubun ilk turizm yatırımı olan ve 50 bin metrekare alanı kaplayan tesiste
370 oda ve 14 lüks rezidans bulunuyor. Yapının denizi görmeyen bir bölümü yok. Oteli inşa eden grup daha önce de kampus, emniyet, adliye, okul ve yurt binaları yapmıştı.
Milliyet


Geri Dön