28 / 04 / 2024

GAÜ'de kentsel tasarım semineri düzenlendi!

GAÜ'de kentsel tasarım semineri düzenlendi!

Girne Amerikan Üniversitesi'nde (GAÜ) kentsel tasarım konulu seminer düzenlendi. Seminerde Eric Firley kentsel tasarım ve mimarlık, konut, altyapı ve kentsel tasarım teorisi konularına değindi.



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 30’uncu yılını kutladığı 2014 -2015 Akademik yılında düzenlediği seminerler dizisine ara vermeden devam ediyor.


Dünyaca ünlü mimar ve kentsel tasarım uzmanı Eric Firley, Milenyum Kompleks Senato Kongre Merkezinde  düzenlenen seminerde, Kıbrıs da dahil olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı araştırmalar ve çalışmalarını sunarak kentsel master çalışmalarının örneklerini sundu.


Seminerde kentsel tasarım ve mimarlık, konut, altyapı ve kentsel tasarım teorisi konularına değinen Eric Firley araştırma alanlarında şu konular bulunuyor:


Yazım hatası-morfolojik çalışmalar, Yeni konut kavramları, Kentsel tasarım, Yüksek katlı şehircilik, Küçük ölçekli şehircilik ve Döşeme şehircilik.


Dünyanın bir çok sayılı üniversitesinde çalışmış bulunan, Paris ve Londra gibi büyük şehirlerde konut projelerine imza atmış bir isim olan Eric Firley yaklaşık 45 dakika süren seminerde Kıbrıs’a geldiği için duyduğu memnuniyeti, seminere katılanlarla paylaştı.


Gazete 360


Geri Dön