23 / 05 / 2024

GAÜ'den mimarlık alanında uluslararası temsiliyet!

GAÜ'den mimarlık alanında uluslararası temsiliyet!

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sadri, Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Okulları açılış konuşmasına katılmak üzere İstanbul'a davet edildi.



Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Okulları açılış konuşması ve bölgesel oturum moderatörlüğüne katılmak üzere İstanbul'a davet edildi.


İki yılda bir düzenlenen SAUMME toplantısı, bu yıl 21-22 Ekim tarihinde İstanbul'da düzenlenecek.


Uluslararası ve bölgesel sorunlar

Avrupa'nın Akdeniz ve Ortadoğu bölgesinin yanı sıra Japonya, İngiltere ve Amerika'dan Mimarlık okulları dekan ve bölüm başkanlarının da katılımıyla gercekleşecek SAUMME (Schools of Architecture and Urbanism in the Mediterranean and the Middle East) toplantısında, uluslararası ve bölgesel eğitim ve uygulama sorunları ele alınacak.


Ele alınacak konular

Napoli Üniversitesinin 2016 yılında Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Konferansı'nın evsahipliği ve konferans konusu ve gündeminin de ele alınacağı Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Okulları toplantısının ayrıca Orta Doğu ve Akdeniz bölgesindeki son yıllardaki gelişmelerin Mimarlık ve Şehircilik Eğitimine yansımalarını tartışmayı hedeflemektedir. Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Konferansının ikincisine 2014 yılında ev sahipliği yapan Girne Amerikan Üniversitesi, mimarlık akademik ve uygulama alanında bölgesel ve uluslararası birleşim olan Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik ağının kurucu üyeliğini ve bölgesel temsiliyetini yürütüyor.


Dr. Sadri Açılış Konuşmasını Yapacak

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik Okulları Toplantısında İngiltere Strathclyde Üniversitesi Mimarlık Okulu Başkanı Prof. Dr. Ashraf Salama ve S+ Architecture Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Soygeniş ile birlikte açılış konuşmalarını gerçekleştirecekler. Konuyla ilgili Dr. Sadri Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarının ortasında yer alan ve 3 kıtayı bir birine bağlayan Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesinin ehemmiyeti ve tarihi rolü de göz önünde bulundurularak evrensel değişimler için büyük bir potansiyelin var olduğunu ve bunun mimarlık alanında Akdeniz ve Ortadoğu Mimarlık ve Şehircilik ağıyla güçlü bir dinamizme dönüşmekte olduğunu kaydederek, "daha yaşanabilir bir dünyanın mimarisini Akdeniz ve Ortadoğu'dan dünya gündemine taşıyacağız" dedi ve açılış konumasında bu konuyu toplantının gündemine getireceğini beyan etti.


Kıbrıs Postası 


Geri Dön