03 / 05 / 2024

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat!

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat!

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akçam, gayrimenkul satış işlemlerine ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.



Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akçam, son günlerde yaşanan bazı mağduriyetler sonrasında yetkili emlak danışmanlarını, gayrimenkul satıcılarını ve gayrimenkul alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

Flaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hakan Akçam, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Son günlerde çok sayıda gayrimenkül satışı yapmak için sözleşme yapıp, gayrimenkul sahibiyim diye emlak bürolarına gelip gayrimenkulü sözde değerinden aşağıya vermek vaadiyle kapora alıp izini kaybettiren ve farklı yöntemlerle sahtecilik, dolandırıcılık olaylarına şahit oluyoruz. 

Yetkili emlak danışmanları, lütfen daire sahibiyim diye gelen kişilerden emin olun,gerekirse tapu ve belediye den mutlaka teyidini alın. İş paylaşımı yaptığınız emlakçıyı iyi tanıyın, kaporayı kendi bünyenizde muhafaza edin. Bu anlamda çok uyanık davranın. 

Gayrimenkul alacaklara, fiyatı normal değerinin çok altındaki gayrimenkul fiyatlarına itibar etmeyin. Kesinlikle yetki belgeli emlak danışmanıyla çalışın, yaptığınız ve imzaladığınız her evrakın bir suretini veya fotokopisini alınız.

Gayrimenkul satıcıları, sizin haberiniz olmadan gayrimenkulünüzü satmak için sizin adınıza pazarlık yapıp kapora almak isteyen sahtekarlara fırsat vermemek için kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız, zaman zaman web tapu ve edevleten gayrimenkulleriniz kontrol ediniz. Şüphelendiğiniz vakit mutlaka savcılıklara ve emniyet birimlerine ihbarda bulunun. Bu tip mağduriyetlerin önüne geçmek için lütfen uyarılarımızı dikkate alın, hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz.

Ev alacaklar dikkat! 'Ev alıyorum' derken dolandırılmayın!


Geri Dön