10 / 05 / 2024

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul sektörü ekonomide önemli bir finansman değişim aracı haline geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen gayrimenkulün klasik emlakçılıkla yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek mühendis ve ekonomistlerin de sektöre dahil olması gerektiğini söyledi.



Koronavirüs salgını ile birlikte şirketlerin iş yapış şekillerinin bütünüyle değişti.  Emlakçılık yöntemlerinin değişmesi gerektiğini söyleyen  İzmir  Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen “Gayrimenkul ekonomide önemli bir finansman değişim aracıdır ve klasik emlakçılıkla yönetilmesi artık mümkün değildir. Çünkü; Gayrimenkul ’de teknik bilgiye ve güncel mali piyasalara hakim olunması gerekir" dedi

Yeni bir ekosistemin doğduğunu ve şirketlerin dijitalleşerek bilgiyi ileri düzeyde dağıtarak yeni müşteriler yaratmak zorunda olduğunu söyleyen Prof Küçüközmen, "Her şeyin değiştiği hayatımızda İnşaat sektörü de değişmelidir. İzmir depreminden sonra şu açıkça ortaya çıkmıştır ki, gayrimenkulün fiyatından veya konumundan ziyade teknik bilgisine sahip olmak hayati derecede önemlidir" şeklinde konuştu. 

Gayrimenkul ekonomide önemli bir finansman değişim aracıdır 

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin satış stratejilerini güncellemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, şu açıklamalarda bulundu: 

"Bir emlakçının sertifikasının olması artık yeterli değildir. Daha fazla dijital araçları kullanmak da tüketicileri ikna edemez. İnşaat firmaları eski yöntemleri bir kenara bırakıp, tüketicilerde güven inşa ederek, değer odaklı Advertorial Gayrimenkul PR çalışmaları yapmalıdır.

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

İzmir depreminin ardından tüketicilerin önceliği depreme dirençli konutlar olmuştur. Gayrimenkul klasik emlakçılığın konusu olmaktan çıktığı için mühendislerin ve ekonomistlerin yön vereceği bir gayrimenkul sektörüne doğru gidiyoruz. Teknik bilgiye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. 

Konutlar, iş-eğitim ve yaşam alanlarına dönüştüğü için fonksiyonları arttı. Tüketiciler artık daha fazla yararlanabileceği konutlarda yaşamak istiyor ve sahip oldukları gayrimenkullerinin zamanla değer de kazanmasını da istiyor. Gayrimenkulün depreme dayanıklılığı kadar finansal kabiliyetleri ön plandadır. Pazarlama çalışmaları, mevsimsel fiyat endeks değerleri, güncel piyasa analizleri, amortisman süreleri analiz ederek yapılmalıdır
 

Türkiye konut fiyat artışında dünyada birinci sırada!


Geri Dön