29 / 04 / 2024

Gayrimenkul danışmanları için ikna edici telefon görüşmeleri!

Gayrimenkul danışmanları için ikna edici telefon görüşmeleri!

Gayrimenkul danışmanlarının görüşmelerinin neredeyse büyük bir bölümü telefon aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bu sebeple telefon görüşmeleri konusunda danışmanın kendini geliştirmesi çok önemlidir.



Gayrimenkul danışmanlarının görüşmelerinin neredeyse büyük bir bölümü telefon aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bu sebeple telefon görüşmeleri konusunda danışmanın kendini geliştirmesi çok önemlidir. Gün içerisinde sık sık danışanlarınızın telefonlarını cevaplamak durumunda kalabilirsiniz ve bu durumda nezaketinizi bozmadan cevap vermek durumundasınız. Diğer taraftan bazen bu telefonlar çok yoğun ve de ısrarcı olabileceği için sabrınızı da korumalısınız. Telefonda etkili konuşma her ne kadar biraz yetenek istese de tecrübe ve bilgi ile bu konuda kendinizi eğitebilirsiniz. Şöyle ki, zor durumda kaldığınızda uygulayabileceğiniz kaçış stratejileri geliştirebilirsiniz. Örneği sizden detaylı bilgi istendiğinde telefon görüşmesi sırasında bunu bu bilgiyi hatırlamıyorsanız, hatırlamıyorum demek yerine detaylı bir raporu mail yoluyla ileteceğinizi söyleyerek negatif durumu pozitife çevirebilirsiniz.


Diğer taraftan seviyeli bir konuşma tarzı her zaman tercih edilen olmakla birlikte, gereksiz resmiyete girmek de can sıkıcı ve itici olabilmektedir. Bu sebeple danışanınız ile aranızdaki yakınlığı doğru tespit etmeli ve bu seviyeyi korumalısınız. Bu durum etkili telefon görüşmesi için temel şartlardan biridir. Ses tonunuzu da bu tavrınız ile desteklediğinizde, durumu yine olumluya çevirmiş olursunuz. Her konuya her an hazırlıklı olmanız elbette tercih edilen olsa da bunu her zaman sağlayamayabilirsiniz. Her soruya hazırlıklı olmanız size mutlaka artı kazandıracaktır ancak bununla birlikte, bu hazırlıklı olma durumunuzu konuşma tarzınızda savunma yapıyormuşsunuz havasından uzak tutmalısınız.


Yüz yüze görüşmeleri haddinden fazla yapmak size bir şey kazandırmayacağı için telefon görüşmelerinde yoğunluk yaşamanız muhtemeldir. Bir gayrimenkul danışmanı olarak tecrübe edinip, alanınızda başarılı olmak için de telefon görüşmesi tekniklerinde yol kat etmelisiniz. Doğal bir yeteneğe sahip olmasanız dahi, bu konuda fark yaratacak seviyeye gelebilirsiniz. Önemli olan işinizde başarı elde etmek istemeniz. Startkey gayrimenkul danışmanları, bu konuda özel olarak yeterlilik kazanmışlardır ve her biri işini en iyi şekilde yapma gayesine sahiptir. Startkey tecrübesi ve bilgi birikiminden faydalanmak için siz de Startkey gayrimenkul danışmanları arasında yer alabilirsiniz. Bu şekilde sektörünüzün öncü isimleri arasında yer almanız çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.



Geri Dön