19 / 07 / 2024

Gayrimenkul danışmanlığında standartları YAPİDER belirleyecek...

Gayrimenkul danışmanlığında standartları YAPİDER belirleyecek...

İnşaat ve gayrimenkul alanının en önemli paydaşının gayrimenkul danışmanları olduğuna ifade eden YAPİDER Başkanı Sevcan İlici, sektörün sorunlarına çözümler üretmeyi, gayrimenkul danışmanlığının nitelikli ve bilgili kişiler tarafından yapılmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.




Gayrimenkul danışmanlığında bir “uzmanlık merkezi” olma amacı ile birlikte Bursa merkezli olarak kurulan Yatırım Profesyonelleri ve İşbirliği Derneği’nin(YAPİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sevcan İlici, Başkan Yardımcısı Cansu İgeç ile Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Yetişkin konu ile ilgili açıklamada bulundular. 

ekonomim.com'dan Esra ÖZARFAT'ın haberine göre; Sanayisi ve nüfus yapısı ile birlikte hızlı bir gelişim içinde olan Bursa’da gayrimenkul yatırım danışmanlığının büyük önemi olduğuna ifade eden Başkan Sevcan İlici, “İnşaat ve gayrimenkul sektörü 250 yan faaliyet alanına ve 6 milyon çalışana sahip dev bir sektör. Bu sektörün en önemli paydaşlarından biri de profesyonel gayrimenkul danışmanları, yani yatırım profesyonelleridir. Karşılaştığımız, duyduğumuz başarısız yatırım örnekleri ve mağduriyetler bizleri de üzmektedir. İşte bu noktada biz profesyonel yatırım danışmanlarına görev düşmektedir” diye konuştu.

Gayrimenkul danışmanlığında standartları YAPİDER belirleyecek...

Yatırımcıların bazen kendi başlarına, bazen de uzman olmayanların yönlendirmeleriyle yanlış kararlar verdiğini de belirten İlici, bu nedenle mevcut birikimlerin de zarara uğradığını diye ifade etti.

YAPİDER’i kurarken, böylesine kritik bir mesleğin sesi olmayı ve yatırımcılara profesyonel destek vermeyi amaçladıklarını kaydeden Sevcan İlici, “Meslektaşlarımızla aynı çatı altında buluşarak, sektörümüzün sorunlarına çözümler üretmek, gayrimenkul danışmanlığının nitelikli ve bilgili kişiler tarafından yapılmasını sağlamak amacındayız. Sektörümüzün, kamu nezdinde ve tüm platformlarda hak ettiği şekilde temsil edilmesi ve mesleki haklarının daha iyi korunması ve savunulması gerektiğine, ayrıca mesleğimizin saygınlığının ancak böyle artabileceğine inanıyoruz” diye belirtti.

Öte yandan İlici, mesleğin standartlarının yükselmesi, sektör temsilcilerinin mesleki eğitimlerle desteklenmesini planladıklarını anlatan İlici, “Hedefimiz, sektörümüzün büyümesini ve gelişmesini sağlamak, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi meslektaşlarımıza hak ettiği saygınlığı kazandırmak, işbirliklerini arttırmak. Bu çerçevede başta üniversiteler olmak üzere ilgili eğitim kurumları ile birlikte işbirlikleri yapmayı, yayınlar hazırlayarak doğru ve güncel bilgilendirmeleri kamuoyuna sunmayı hedefliyoruz” diye değerlendirmede bulundu.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte arsa ve arazi alırken dikkat edilmesi gerekenler! 

Emlak sektöründeki kriz bankacılık sistemini çökertti! Son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu!

Konut piyasası normale 2 yılda dönebilir: Vergi düzenlemesi ve TÜFE kiralık konutta gerilime neden olur!

Babacan Holding, 2025'in ilk çeyreğinde halka arza edilecek! İbrahim Babacan: Gayrimenkule dönüş için en uygun dönem!


Geri Dön