23 / 11 / 2024
fuzul

Gayrimenkul dünyası ISTANBUL REstate'te buluşuyor!

Gayrimenkul dünyası ISTANBUL REstate'te buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün dünya çapındaki temsilcileri bir kez daha ISTANBUL REstate'te bir araya geliyor




GYODER, 2000 yılından bu yana düzenlediği ve 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate çatısı altında gerçekleşen Gayrimenkul Zirvesi'ni, 10'uncu yılına ulaştırmanın gururunu yaşıyor.

Türk gayrimenkul sektörüne önemli katkılarda bulunan GYODER, düzenlediği basın toplantısıyla 15–17 Haziran tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştireceği ISTANBUL REstate hakkında detaylı bilgiler aktardı. ISTANBUL REstate'in zengin programı GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M. Emre Çamlıbel tarafından açıklandı. 

İlk kez 2000 yılında düzenlediği Gayrimenkul Zirveleri'ni, 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birleştirerek Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını sektöre kazandıran GYODER, önemli konulara ışık tutan oturumların, her biri alanında uzman 150'ye yakın konuşmacının ve 100'ü aşkın yerli ve yabancı projenin yer alacağı ISTANBUL REstate ile gayrimenkul sektörünün dikkatini bir kez daha Istanbul'a çekiyor. 

Gayrimenkul Zirvesi, 10'uncu yılını kutluyor!

15 Haziran 2010 tarihinde 10. kez düzenlenecek olan Gayrimenkul Zirvesi, hem dünyanın hem de Türkiye'nin alanında uzman isimlerine ev sahipliği yapıyor. Zirve'de gayrimenkul sektörü ve ekonomi dünyasındaki gelişmeler ile sorun ve çözüm önerileri sektör profesyonelleri ve dünyaca ünlü yabancı konuşmacılar tarafından ele alınıyor.

Zirve'de ilk olarak T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel'in dünyanın en etkili 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik'i ve Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Prof. Dr. Franz Schausberger'i ağırladığı “Ekonomi Plarformu” yer alıyor. 10. Gayrimenkul Zirvesi'nin iki ana oturumu ise, Türk gayrimenkul sektörünün önünde yeni ufuklar açan yeni sınır politikası uygulamalarıyla bunların yarattığı fırsatların tüm boyutlarıyla ele alınacağı “Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları” ile eko-kentler ve “slow city” (yavaş şehir) akımlarının örnekler üzerinden anlatılacağı “Geleceğin Kentleri” başlıklarını taşıyor. 

Sektör sorunlarına derin analizler ve yepyeni projeler ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'nda!

Dünyanın önde gelen ekonomistlerinin, yenilenebilir enerji uzmanlarının, şehir planlamacılarının ve inovatif mimarların Ortadoğu, Avrupa, BDT ülkeleri ve Akdeniz bölgesinden gelen katılımcılarla buluşacağı ISTANBUL REstate'te sektörün sorunlarına ve gelecek için önem taşıyan konulara tek tek odaklanılıyor. 

GYODER'in sektöre referans veriler üretmek amacıyla hazırlattığı “Küresel Kriz Sonrası Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye İçin Öngörüler 2015” raporunun sonuçları da Fuar'ın ilk gününde açıklanıyor. Yerli ve yabancı firmaların 100'e yakın projesinin de sergileneceği ISTANBUL REstate'in panel konuları ise AVM yatırımlarından, yatırımlara değer katan tesis yönetimlerine, yüksek binalarda yaşamdan kentsel dönüşüme, enerji ve sürdürülebilirlikten turizm yatırımları ve gayrimenkul finansmanında yeni çözümlere uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Etkinlikte ayrıca turizm yatırımları, Dubai krizinin perde arkası, konut sektörünün sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri de detaylı bir şekilde ele alınıyor.

ISTANBUL REstate, Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı'na ev sahipliği yapıyor!

Her yıl Avrupa'nın  önemli bir başkentinde düzenlenen ve bu yıl ISTANBUL REstate kapsamında ilk defa Istanbul'da gerçekleştirilen Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı (Regional Conference on South Eastern Europe and Turkey) da önemli konuları masaya yatırıyor. Konferansın “Avrupa ve Gelişmekte olan Ülkelerde Kriz Sonrası Gelişim - Krizle Baş  Etmenin Yolları” ve “Avrupa Birliği - Karadeniz Stratejisi” gibi konu başlıkları, 20'ye yakın yabancı ve üst düzey konuşmacı tarafından tartışılıyor. 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, gayrimenkul dünyasını buluşturan ve Türkiye'nin küresel pazardan aldığı payı daha da artırmayı hedefleyen ISTANBUL REstate hakkında şunları söyledi: “GYODER olarak yola çıktığımız ilk günden beri hedefimiz, Türk gayrimenkul sektörüne vizyon kazandırmaya yönelik katkılarda bulunmak ve sektörümüzdeki tüm oyunculara ortak çıkarlar doğrultusunda hareket edilen bir platform sunmaktır. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımızın ürünlerinden biri, geçen sene ‘ilk'i düzenlenen “Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarı” ISTANBUL REstate olmuştur. Geçtiğimiz sene son derece olumlu yansımaları olan organizasyonumuza bu sene de yüksek katılım olacaktır. Söz konusu talebi rakamlarla anlatacak olursak; geçen yıl 1300 olan katılımcı sayısı bu yıl yüzde 15'lik bir artış göstererek 1500'e yaklaşmıştır. Yine yerli ve yabancı firmaların 100'ü aşkın projesinin sergileneceği stand alanımız, büyüklük olarak geçtiğimiz yıl 1300 metrekare iken bu yıl 1500 metrekareye ulaşmıştır. Söz konusu rakamlar içeriği ve konsepti profesyonelce hazırlanan ISTANBUL REstate'e gösterilen büyük ilginin en güzel göstergeleridir. Elde edilen bu başarı, GYODER için olduğu kadar Türkiye ve Türk gayrimenkul sektörü için de önem taşımaktadır.” 

--

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER), İstanbul Restate adı altında düzenlediği, İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Zirvesi, 15-17 Haziran 2010 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

İstanbul Restate'de 150'ye yakın konuşmacı olacak ve 100'ü aşkın yerli ve yabancı proje yer alacak.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, İstanbul Restate hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, geçen sene olumlu yansımaları olan organizasyona bu sene de yüksek katılım olacağını belirtti.

Tanes, "Geçen sene 1.300 olan katılımcı sayısı bu yıl yüzde 15'lik bir artış göstererek şu ana kadar 1.500'ü buldu. Geçen sene 1.300 metrekarelerde seyreden fuar stant alanları 1.500 metrekareye yaklaştı. Hedefimiz 5 yıl içinde dünyanın en önemli 3-4 fuarından biri olmaktı. Bu yolda ilerliyoruz" dedi.

Zirvede bu sene daha global konuların ele alınacağı oturumlar olacağını ifade eden Tanes, "Dünyanın en etkili 100 ekonomistinden bir olan Danny Rodrick, dünya ekonomisinin krizle ilgili durumunu ve geleceğe dönük öngörülerini paylaşacak. AB Komite Üyesi Franz Schausberger, AB'nin içinde bulunduğu kriz durumuna ilişkin çözüm önerilerini değerlendirecek. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da konuk konuşmacı olarak başarı hikayesi diyebileceğimiz bir konuşma yapacak" diye konuştu.

Turgay Tanes, zirvede "Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları", "Geleceğin Kentleri" oturumları yapılacağını, ayrıca paralel oturumlar gerçekleştirileceğini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Tanes, zirveye ve fuara birçok belediyenin yanı sıra, PKF Oteller Zinciri ve Dubai'den bazı firmaların da katılacağını söyledi.

İsrail gerginliğinin sektöre etkisi ve İsrail'den etkinliğe katılım olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık da Tanes, "Her yerden katılım olabilir ama benim bildiğim fiilen katılan yok. Katılımcı olursa katılır, konuşmacı olursa konuşur. Siyasi gelişmelerle bu tür konuları bağdaştırmıyoruz. Bundan dolayı olumsuz gelişme olacağına dair düşüncemiz de yok" diye konuştu.

-"ZİRVEDE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ RAPORU AÇIKLANACAK"-
GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya da zirvede "Küresel Kriz Sonrası Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye İçin Öngörüler 2015" raporunu açıklayacaklarını, raporun ticari ve konut sektörüyle ilgili ileriye dönük beklentilerin yer alacağı rapor olacağını belirtti.

Zirvede, gayrimenkul projelerine değer katan önemli çalışmaları, turizm yatırımlarını konuşacaklarını ifade eden Gökkaya, Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı'nda "Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Kriz Sonrası Gelişme-Krizle Baş Etmenin Yolları" konusunun ele alınacağını bildirdi.

-"YAVAŞ ŞEHİR HAREKETİNE TÜRKİYE'DEN SEFERİHİSAR BAŞVURDU"-
GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel ise "Geleceğin Kentleri" oturumunda "ekonomik kentler" ve "yavaş şehir" (slow city) unsurlarını ele alacaklarını ifade ederek "Yavaş şehir hareketi ilk olarak İtalya'da ortaya çıktı. Bu gönüllü bir hareket. Ana özelliği gürültü kirliliğinin, trafiğin azaltılması, yeşil alanlar ve yaya kullanım alanlarının mümkün olan en fazla şekilde insanlara sunulması anlamına geliyor. İtalya'da birçok şehir yavaş şehir unvanını aldı. Türkiye'de de Seferihisar yavaş şehir olmak üzere bir başvuruda bulundu" dedi.

Çamlıbel, paralel oturumlarda gayrimenkul sektörü için enerji kimlik belgesinin masaya yatırılacağını, devletin sağlaması gereken teşvik mekanizmalarını bir kere daha kamuoyu ile paylaşmak istediklerini, ayrıca "yüksek binalarda yaşam"ın da bir başka oturum konusunu oluşturduğunu belirtti.
AA


Geri Dön