28 / 04 / 2024

Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul gelir vergisi, 2014 yılı içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?



Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul gelir vergisi, 2014 yılı içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Ancak verginin mükellefi taşınmaz satışını yapan her malik değil, istisnadan yüksek kazanç elde eden kimseler oluyor.


Değer artış kazancı vergisi olarak da bilinen bu vergide, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç vergilendiriliyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi. 


Yapılan hesaplamalara göre bu bedelden yüksek kazancı olanlar, gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen vergide, öncelikle beyanname veriliyor.


Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Beyanname süresinin bitmesine 2 gün kala Gelir İdaresi Başkanlığı bu süreler ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?


VUK-72 / 2015 -2 sayılı Sirküler ile; 25 Mart 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. 


Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür.


Gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön