07 / 05 / 2024

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...



GAYRİMENKUL GELİR VERGİSİ İSTİSNASI NE KADAR?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 317 Seri No.lu Genel Tebliği ile 2022 yılı için 25.000 TL, 2021 yılı için 313 Seri No.lu Genel Tebliği ile 19.000 TL olarak belirlendi. Tebliğ kapsamında açıklanan istisna bedelinden yüksek kazanç elde eden vatandaşların öncelikle değer artış kazancını beyan etmesi gerekiyor. 

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

GAYRİMENKUL GELİR VERGİSİ ÖDEMELERİNDE SON 15 GÜN
 
Gayrimenkul gelir vergisi mükellefleri için beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre mükelleflerin ay sonuna 15 gün süresi bulunuyor.

Gayrimenkul gelir vergisinde her sene mart ayının 1 ila 31 arası yıllık gelir vergisi beyannamesi verilir ve yine mart sonuna kadar ilk taksit ödemesi yapılır. Verginin ikinci taksiti ise temmuz ayı içerisinde ödenir. 

Değer artış kazancı beyannamesi, vergi dairesine veriliyor. Başvuru sonucunun takibi ve ödemeler ise GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) uygulaması ve internet sayfası (http://ivd.gib.gov.tr) üzerinden yapılabiliyor.
 

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?


Geri Dön