30 / 04 / 2024

'Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı' yayınlandı

'Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı' yayınlandı

Ali Hepşen'in 'Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı' kitabı yayınlandı



Türkiye'deki gayrimenkul finansman piyasasında önemli bir başvuru kaynağı olmasını hedefleyen Dr. Ali Hepşen "Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı" kitabını yazdı.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Ali Hepşen kitabın önsözünde, "Sermaye piyasaları gelişmiş olan ülkelerdeki ipotekli konut kredileri, varlığa dayalı menkul kıymetleştirmenin bir unsuru olarak değerlendirilir. Bu unsur ipoteğe dayalı menkul kıymetler şekline dönüştürülerek sermaye piyasalarında yatırımcılara ihraç edilir. Bu yolla gayrimenkul sektörüne kaynak aktarılır" diyor.

Ali Hepşen'in kitabı dört bölümden oluşuyor. İlk bölümde gayrimenkul finansman piyasaları ele alınırken diğer bölümlerde ipotekli konut kredileri, değerlenmesi ve buna bağlı piyasalar ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Kitabın ilk bölümü Türkiye'deki gayrimenkul piyasası ve finansmanı hakkındaki tespitlerle sona eriyor.

Yeni oluşuyor
Türkiye'de gayrimenkul sektörünün ve finansmanının yeni oluştuğuna dikkat çeken Hepşen, bu alandaki mevcut bilgi boşluğunun doldurulmasına katkıda bulunmak için kitabı kaleme aldığını belirterek, "Çalışmada gayrimenkul finansman piyasası ve ipotekli konut kredisi türleri, menkul kıymetleştirme ve ipotekli konut kredilerine dayalı menkul kıymet piyasaları ele alındı. daha soonrada Türkiye'deki gayrimenkul piyasası ve finansmanına ilişkin saptamalar yapıldı" diye konuştu.

Dr. Ali Hepşen'in kaleme aldığı Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı Literatür Yayıncılık tarafından yayınlandı. Birinci hamur kağıda basılan eser 222 sayfa.
Milliyet


Geri Dön