29 / 04 / 2024

Gayrimenkul projeleri seçimi bekliyor!

Gayrimenkul projeleri seçimi bekliyor!

Hem seçim öncesi olması hem de kur hem de faizdeki yükselişlerden etkilenen gayrimenkul sektöründe beklentiler seçim sonrasına kaldı. Gayrimenkul projeleri satışlar için seçimi beklemeye devam ediyor...



Sektörün geneline hâkim olan durgunluğun seçim sonrasında aşılacağı beklentisi güçlenirken, gayrimenkulcüler satışa çıkaracakları yeni projelerini de bu dönem sonrasına bıraktı. Ancak konutta indirim beklentisi içine girenlere konut üreticilerinden kötü haber geldi. Şu anda kurdan kaynaklı maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan gayrimenkul sektörünün, Nisandan itibaren fiyatlara yüzde 10 ile 15 arasında zam yapacağı dile getiriliyor. Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Dumankaya ise, 17 Aralık sürecinden sonra Türk halkının en fazla duyarlı olduğu döviz ve faizde yükseliş yaşandığım belirterek, "Bu dönemde satışlarımız azalmadı. 


Çünkü döviz artışından yararlanmak isteyen yabancıların alımlarında artış oldu. Normalde yüzde 15'lerde olan yabana alım oranı Ocak ayında yüzde 35'e çıktı. Yani yerlinin yerini yabana alıcılar doldurdu" dedi. 


Yeni Mesaj


Geri Dön