29 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları seçimi bekliyor!

Gayrimenkul yatırımcıları seçimi bekliyor!

14 Mayıs tarihinde ülke için önemli bir seçim yaşanacağını dile getiren GHO Now Gayrimenkul Kurucusu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, gayrimenkul sektörünün seçim sonrasına odaklandığını dile getirdi.



14 Mayıs tarihinde ülke için önemli bir seçim yaşanacağını dile getiren GHO Now Gayrimenkul Kurucusu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, gayrimenkul sektörünün seçim sonrasına odaklandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada yüksek enflasyon karşısında farklı yatırım araçlarını tercih eden yatırımcıların, yeniden toprağa ve konuta yöneldiklerini dile getiren  GHO Now Gayrimenkul Kurucusu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, herkesin ulaşabildiği fiyatlarla konut ve arsa arayışında olduğunu söyledi.

Gayrimenkul yatırımcıları seçimi bekliyor!

Açıklamasında yatırımcıların her dönemde kendisini ekonomik anlamda güvende hissetmek istediğini dile getiren Özgür Ali Karaduman, yatırımcıların seçim öncesinde harekete geçmek istemediğini belirterek, şu anda konut piyasasında bir durağanlığın söz konusu olduğunu söyledi. 

Yaptığı açıklamada seçim sonrasında durumun ne olacağını kestirmeni zor olduğunu söyleyen GHO Now Gayrimenkul Kurucusu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, "O günkü piyasa koşullarına göre herkes kendini konumlandıracak. Satış, kiralama ihtiyaçları, piyasanın arz ve talep dengesini de belirleyecek. Bir taraftan Ukrayna, Rusya ve Suriyeliler’in sayısındaki artış, diğer taraftan da deprem sebebiyle konutlarını terk etmek zorunda kalan insanların büyük şehirlerde yarattığı bir yoğunluk var. Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların aldıkları evler de konut fiyatlarını yükseltiyor. Şu an için hem satılık, hem de kiralık konut fiyatlarında aşırı bir yükselme gözleniyor” dedi.


Geri Dön